Ceturtdiena, 18. aprīlis Laura, Jadviga
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Pošas uz Kurzemes Dziesmu svētkiem

Pošas uz Kurzemes Dziesmu svētkiem
Foto: Ilmārs Znotiņš
01.07.2016 07:09

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

Rīt koristi, dejotāji, muzikanti un folkloristi no visas Kurzemes, tostarp Liepājas un tuvākajiem novadiem, dosies uz Kuldīgu, lai ar saviem priekšnesumiem krāšņotu Kurzemes Dziesmu svētku programmu.

Koncerti norisināsies Kuldīgas Rātslaukumā, Pilsētas dārzā un estrādē, kā arī kuldīdzniekus un pilsētas viesus priecēs krāšņs svētku gājiens. Liepājas ielā darbosies svētku tirgus, kurā būs iespējams iegādāties mājražotāju preces un lietišķās mākslas izstrādājumus.

Pilsētas estrādē pulksten 19 sāksies svētku noslēguma koncerts “Kur zeme, tur saule”. Dziesmu svētku mākslinieciskā vadītāja Ilze Valce pastāstīja, ka svētku programma veidota tā, lai pēc iespējas plašāk parādītu Kurzemes kultūrvēsturisko daudzveidību un bagātību, izceļot lībiešu, kuršu un suitu reģionālās kultūras vērtības. Koncerta programmā nozīmīga vieta ierādīta latviešu tautas dziesmai – gan klasiskas apdares veidolā, gan tās izmantojumam mūsdienu komponistu oriģinālmūzikā. Koncerta programmā ietverti galvenokārt Kurzemes komponistu skaņdarbi. Dziesmu svētkus ar savu klātbūtni pagodinās vairāku skaņdarbu autori – Pēteris Vasks, Jānis Lūsēns, Kārlis Lācis, Raimonds Tiguls, Uģis Prauliņš un citi.

Koncertā galvenokārt uzstāsies jauktie kori, bet ar atsevišķiem skaņdarbiem koncerta programmu kuplinās arī sieviešu un vīru kori. Koncertu bagātinās arī dejotāju, pūtēju orķestru, “Alsungas dūdinieku” un  “Suitu sievu” uzstāšanās. Kopkora skanējumu krāšņāku darīs solisti Ance Krauze, Aira Rūrāne, Laura Teivāne un Juris Vizbulis. Pavadījumu skaņdarbiem nodrošinās mūziķi Jāņa Strazda vadībā.

Kopkori koncertā diriģēs dažādi diriģenti, tostarp Kurzemes koru apgabalu virsdiriģenti. Kā Goda virsdiriģents piedalīsies Edgars Račevskis un svētkus ar savu klātbūtni pagodinās arī Maestro Gido Kokars. Noslēguma koncertu vadīt uzticēts Dailes teātra aktieriem – liepājniecei Ērikai Eglijai un saldeniekam Gintam Grāvelim.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz