Sestdiena, 18. maijs Inese, Inesis, Ēriks
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Priekules novada diena Liepājā

Priekules novada diena Liepājā
04.08.2010 10:50

Atslēgvārdi

Priekules novads atrodas bijušā Liepājas rajona dienvidaustrumu daļā, kas robežojas ar Lietuvas  republiku.

Pēc administratīvi teritoriālās reformas novadā apvienojušies – Priekules, Virgas, Bunkas, Kalētu, Gramzdas pagasti un Priekules pilsēta. Novada teritorija – kopā 523 km², tajā šobrīd dzīvo 6700 iedzīvotāju.

Pirms neilga laika esam sākuši vairāk uzmanības pievērst novada tūrismam, jo novadam ir bagāta vēsture, kultūras un arhitektūras pieminekļi, sakopti parki un dabas ainavas, kas aicina pie mums iegriezties. Novada dienas izstādei Liepājā esam sagatavojuši Priekules vēsturiski nozīmīgo objektu fotogrāfijas, kurās to veidolus varēs atpazīt pirmskara periodā, Otrā pasaules kara laikā un mūsu dienās – pēc atjaunošanas.

Priekules novada dienas pasākumu Liepājā, 7.augustā no plkst.10:00 – 14:00, Rožu laukumā, vadīs un tā dalībniekus priekšā stādīs Priekules muižas kalējs Ikars. Līdzi būsim atveduši arī simboliskus Zviedru vārtus, kas noderēs pašiem mazākajiem.

Novadu pārstāvēsim ar interesantu kultūras programmu. Tajā piedalīsies Eiropas deju kopa “Valceris” no Priekules, vokālā grupa “Trīs mūzas” no Purmsātiem, Priekules jauno dziedātāju konkursa ‘’Dziesma manam novadam’’ laureāti no visiem novada pagastiem, Priekules mūsdienu – showdeju grupa “Dilemma”. Īpašu sveicienu – dziesmu izlasi no sava jaunā albūma “Lai līst” novada dienai sagatavojusi Inese Saulīte (Priekules Inese), kas tikai pirms neilga laika kļuvusi par priekulnieci.

Priekules novadā iecienīti dažādi amati, kas kļuvuši ne tikai par brīvā laika pavadīšanas veidu. Šajā reizē Rožu laukumā varēsiet iepazīties un paši piedalīties dažādās mākslas darbnīcās : redzēsiet kokapstrādes meistarus no Kalētiem un Bunkas, kas rādīs kā iespējams no koka izveidot dažādas lietas – piemēram: izgrebt savas mājas nosaukumu; Virgas keramiķus – Cukuru ģimeni, kas piedāvās piesēsties pie virpas un novirpot kādu māla priekšmetu (būs keramiķu izstāde – pārdošana!), Priekules pieaugušo radošo klubiņš rādīs kā no nederīgu flīžu lauskām paša rokām iespējams izveidot mozaīkas un aplīmēt māla podus (plašāka izstāde redzama Priekulē, Zviedru vārtos) kā arī izgatavot rotas lietas no polimēra māla materiāla. Īpaši pasākumam gatavojas Priekules floristes un Kalētu, Virgas, Bunkas un Priekules pagastu rokdarbnieki, kas rādīs gan ziedu pušķus, šūtas čības, cimdus, zeķes, austus paklājus un tamborētas sedziņas.

Amatnieku un mājražotāju produkti būs nopērkami. Novada dienas apmeklētāju pārsteigs mājsaimnieces un zemnieki, kas piedāvās garšīgu, mājas apstākļos ražotus pārtikas produktus – sieru, maizi, medu, kūkas u.c. Priekules uzņēmēji SIA “GC Grand” piedāvās ar alkšņu malku kūpinātu gaļu. Lielos un mazos pasākuma dalībniekus izvizinās z/s “Stiebriņi” zirga pajūgs un mazie poniji.

Novada dienas pasākums būs ieskaņa 7.Ikara svētkiem, kas ir lielākie svētki Priekules novadā un tie notiks šā gada 14.augustā Priekulē. Aicinām!

Zane Gaile,
Liepājas reģiona Tūrisma informācijas birojs

 

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz