Ceturtdiena, 16. maijs Edijs, Edvīns
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Priežu mizas putni un izšūtas gleznas

Priežu mizas putni un izšūtas gleznas
04.12.2009 07:01

Liepājas Simfoniskā orķestra mūziķi ir radoši ļaudis un viņu aizraušanās ārpus mūzikas ir ļoti dažādas – adīšana, rotu izgatavošana, gleznošana un daudzas citas. Tās visas varēja iepazīt īpašā izstādē “Aizraušanās vai māksla?”, kas bija iekārtota Graudu ielas koncertzālē.

Orķestra inspektore Inga Krasiļņikova izstādē piedalījās ar vairākiem saviem hobijiem, un viņa atzīst, ka pēc muzicēšanas rokas prasīt prasās kāda darbiņa. Viņas jaunākā aizraušanās ir pērļošana, un mūziķe ir vairāku krāšņu rotu autore. Izmēģinājusi arī izšūšanu ar lentītēm, bet šis darbiņš prasa ļoti lielu uzmanību, lai nesavainotu rokas – čellistei tās īpaši jāsargā. Kāds Ingas hobijs ir visai īpatns – viņa kolekcionē neparastus priežu mizas gabaliņus, kuros pati saskata fantastiskus zvērus un skatus, ļaujot kaut ko savu ieraudzīt arī citiem. “Kopā ar savu suni Šeilu jau gadiem ilgi eju pastaigāties Pulvera ielas priedainē. Reiz ievēroju, ka kāds priedes mizas gabaliņš izskatās pēc maza putniņa. Tā radās jauna aizraušanās,” saka I.Krasiļņikova.

Altiste Itāna Kalniņa savukārt izstādē bija izlikusi savus gobelēnus un fotogrāfijas. Aušanu viņa iemācījusies kopā ar savu māsu un, lai gan pēdējā laikā šai nodarbei pievēršas reti, uz tekstilmākslinieku izstādēm ir gatava “skriešus skriet”. Taču tas nav vienīgais Itānas hobijs – viņai mājās ir arī apjomīga parasto zīmulīšu kolekcija, bet par īstu aizraušanos kļuvusi fotografēšana.

Čelliste Urzula Jurjāne ir azartiska adītāja, un viņas darinātās zeķes un džemperi izlikti arī citu apskatei. Urzula pati gan saka, ka laika adīšanai neesot daudz, tomēr vīrs un meitas gan ir apadīti. “Vēl man patīk krāt smaržu pudelītes,” sievišķīgi atzīstas mūziķe.  Izstādē bija apskatāma arī flautistes Anitas Barlotes lācīšu kolekcija un viņas kolēģes Jeļenas Denisjukas gleznas, tāpat citu orķestra sieviešu adījumi, tamborēti eņģelīši un pat sasniegumi sportā. Vienīgais vīrietis, kas kautri ar vienu fotogrāfiju piedalījās izstādē, ir kontrabasists Aivars Meijers. Bet orķestra personāla vadītāja Sarmīte Šimante apskatei bija izlikusi pašus gatavotus Adventes vainadziņus.

Anda Pūce,
“Kurzemes Vārds”

Inga Krasiļņikova jau sen aizraujas ar dažādiem rokdarbiem, bet no pastaigām nereti mājās atgriežas ar priežu mizas gabaliņiem kabatā.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz