Ceturtdiena, 16. maijs Edijs, Edvīns
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Puķe apvijas ap stabu, meita dabū vīru labu

Puķe apvijas ap stabu, meita dabū vīru labu
25.06.2010 07:03

Atslēgvārdi

Pašā Jāņu vakarā tiem, kuri vasaras saulgriežus sagaidīja pilsētā, bija lieliska iespēja aiziet uz koncertdārzu “Pūt, vējiņi!” un noskatīties Liepājas Tautas teātra spēlēto Rūdolfa Blaumaņa izrādi “Trīnes grēki”.

Pēc tam bija Jāņu ielīgošana, rotaļās iešana un dejošana tautiskā garā ar Liepājas Danču kluba jauniešiem. Visbeidzot – omulīga zaļumballe līdz rīta gaismai, kurā spēlēja grupa “Jūrkant`”.  

Lai arī bija dažas minūtes pāri pulksten septiņiem vakarā un izrāde jau sākusies, ārpusē pie kases vēl stāvēja paprāva iekšā tikt gribētāju rinda. Estrāde ļaužu pilna, un visiem interese viena: kā tad lugas varonei – labsirdīgajai, mazliet panaivajai, bet ar sievišķīgu viltībiņu un pļāpīgumu apveltītajai kalponei Trīnei – ies ar lielo apprecēties gribēšanu. Vai meitās mazliet aizsēdējusies jaunkundze dabūs to stabu, ap ko apvīties, vai ne?

Var tikai apbrīnot mūsu klasiķa Rūdolfa Blaumaņa prasmi vienā absolūti latviski tautiskā lugā salikt tādas kaislības, pārpratumus un attiecību samezglojumus, kādu nebūt nav vienā otrā par pasaules dramaturģijas mantojumu atzītā lugā.

Vēl jau arī uz skatuves šāva, bučojās, pakaļ dzinās, skaidroja attiecības un brauca precībās. Liepājas Tautas teātra aktierus izrādes laikā pieskatīja režisores Ināras Kalnarājas asistente Inese Ceriņa.

Daiga Lutere,
“Kurzemes Vārds” 


Izrādē “Trīnes grēki” kalpone Trīne (Sandra Okuņeva) mēģināja savaldzināt arī Brenci (Gintu Vīksnu), jo galvenais jau puisim un meitai esot “satikšana un patikšana”.


Trīs stundas garo izrādi ar interesi skatījās kā jauni, tā veci.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz