Piektdiena, 29. marts Agija, Aldonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Radošā darbnīca E(š)an(ž)E Kultūras un Informācijas centrā K@2

Radošā darbnīca E(š)an(ž)E Kultūras un Informācijas centrā K@2
27.06.2007 10:15

0

Atslēgvārdi

Projektu organizē Mākslas menedžmenta un informācijas centrs (Latvija) un mākslinieku asociācija ,,Petit Ecar’’ (Francija) sadarbībā ar Liepājas Kultūras pārvaldi un Liepājas mākslas vidusskolu.  No 2007. gada 11. jūnija – 1. jūlijam festivāla ,,Francijas pavasaris’’ programmas ietvaros Kultūras un Informācijas centrā Karosta notiek radoša darbnīca E(š)an(ž)E (vārdu spēle, kas radusies no angļu vārda ,”exchange” un franču vārda “echange” (latviski – maiņa, apmaiņa)). Projekts ir turpinājums 2005. gadā iesāktai radošai sadarbībai Francijas un Latvijas mākslinieku starpā.

Projekta pirmā daļa notika 2005. gadā divās Bretaņas (Francija) pilsētās – Rennā un Lorjānā kultūras festivāla ,,Pārsteidzošā Latvija‘’ programmas ietvaros.

Pieci mākslinieki no Latvijas: Ēriks Božis, Aigars Bikše, Izolde Cēsniece, Gints Gabrāns Kristaps Gulbis un pieci mākslinieki no Francijas: Nellija Masera (Nelly Massera), Semuels Bošs (Samuel Boche), Boriss Jakobeks (Boris Jakobek), Stefans Tessons (Stephane Tesson), Žils Lelēns (Gilles Le Lain) vienu mēnesi dzīvoja un strādāja kopā. Rezultātā tapušie darbi tika eksponēti abu pilsētu publiskajā telpā un galerijā Bon Accueil (Renna), Hotel Gabriel, un Ecole Superilure d’Art (Lorjāna).

Projekta veiksmīgs rezultāts ir radījis interesi turpināt sadarbību un rīkot tā otro daļu, kad tie paši mākslinieki trīs nedēļas dzīvo un strādā kopā, meklē jaunas idejas, un rada darbus Latvijas vides kontekstā.

Radošo darbnīcu specifika izpaužas apstāklī, kā mākslinieks uz laiku nomaina sev ierasto vidi pret citu, nepazīstamu, kas tos provocē un rosina jaunu ideju un formu meklējumiem. E(š)an(ž)E liek akcentu uz vidi visplašākajā nozīmē – kultūras, sociālo, ekonomisko, intelektuālo u. c., un māksliniekiem ir iespēja tajās visās darboties, vērojot un daļēji piedaloties vienam otra radošajā procesā. Rezultāts var būt pārsteidzošs un negaidīts gan pašiem māksliniekiem, gan mākslas mīļotājiem.

29. jūnijā Kultūras un Informācijas centrā K@2 un pilsētvidē tiks atklāta mākslinieku veidoto darbu ekspozīcija, kura būs apskatāma līdz 29. jūlijam.

Pēc projekta ir paredzēts izdot katalogu, kurā tiks atspoguļots mākslinieku darba process un tā rezultāts 2005. gadā Francijā un 2007. gadā Latvijā.

Projektu atbalsta: VKKF, Francijas Kultūras centrs Rīgā, Liepājas pilsētas Kultūras pārvalde, Liepājas mākslas vidusskola, AFAA (Francija), Rennas pilsētas Dome (Francija), Lorjānas pilsētas Dome (Francija), Latvijas vēstniecība Francijā.

Inga Brūvere,
Projekta kuratore

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz