Piektdiena, 29. marts Agija, Aldonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Radoši apspēlēs Liepājas nākotni

Radoši apspēlēs Liepājas nākotni
13.04.2009 07:00

Liepājas Kultūras pārvalde sadarbībā ar Lielbritānijas Padomi Latvijā 14. un 15. aprīlī bērnu bibliotēkas ‘”Vecliepājas rūķis” telpās rīkos projekta “Radošas pilsētas” spēli “Nākotnes pilsēta”, kuras temats šoreiz ir “Starpnozaru sadarbības projekti pilsētas attīstībai: Liepāja 2014 – iespējas un izaicinājumi”, informēja Kultūras pārvaldes vadītāja Lelde Vīksne. Spēles mērķis – vairot izpratni par starpnozaru sadarbību kā vienu no problēmām Liepājas attīstībā, veidot kontaktus, kas varētu pāraugt turpmākā sadarbībā, atklāt jaunus veidus un iespējas starpnozaru projektiem Liepājā, radīt un attīstīt konkrētas projektu idejas.

Spēlē piedalīsies 25 aktīvi liepājnieki – dažādu nozaru pārstāvji no pašvaldības, valsts, nevalsts un privātā sektora.

“Spēle ir neparasts un strukturēts ietvars pilsētas attīstības ideju radīšanai, ko izstrādājuši Lielbritānijas eksperti radošuma, attīstības un pilsētplānošanas jomā,” skaidro L.Vīksna. Viņa stāsta, ka zinošu ekspertu Signes Pucenas, Santas Mazikas un Valtera Maziņa vadībā spēles dalībnieki izies cauri 10 soļiem, kuru laikā runās par globālajiem un vietējiem izaicinājumiem, izvirzīs un apspriedīs prioritārās idejas, testēs tās vidē un balsos par labākajām ideju prezentācijām un izvērtēs spēles rezultātus. “Pavisam organizēsim piecas spēles, un nākamā spēle plānota 28.aprīlī Kuldīgā, bet pārējās trīs notiks šā gada nogalē,” saka Liepājas Kultūras pārvaldes vadītāja. Viņa piebilst, ka vairāk par projektu “Radošās pilsētas”, kura laikā tiek organizēta spēle “Nākotnes pilsēta”, var izlasīt Lielbritānijas padomes mājaslapā www.britishcouncil.lv.

“Kurzemes Vārds”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz