Svētdiena, 28. aprīlis Terēze, Gundega
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Raidījums “Grāmatzīme” atklās ceturto sezonu

Šomēnes trīs gadu dzimšanas dienu svin raidījums “Grāmatzīme”, kuru sociālā medija “Laiva” paspārnē vada rakstniece, literārā redaktore un žurnāliste Gunita Lagzdiņa-Skroderēna. 14. martā sāksies jau ceturtā sezona, informē “Laiva” producente Elīna Balode.

Raidījums “Grāmatzīme” atklās ceturto sezonu
Rakstniece, literārā redaktore un žurnāliste Gunita Lagzdiņa-Skroderēna. (Foto: Egons Zīverts)
13.03.2024 11:44

liepajniekiem.lv

“Kad pirms trim gadiem man piedāvāja vadīt raidījumu par un ap grāmatām, mana pirmā reakcija bija: “Nu nē! Es tak esmu cilvēks rakstošais, ne runājošais!”

Publiska uzstāšanās man katru reizi sākas ar trīcošām rokām, drebošu sirdi un beidzas ar slapju muguru un aizdusu,”

ar smaidu stāsta raidījuma vadītāja Gunita Lagzdiņa-Skroderēna, secinot, ka tagad kameras priekšā jūtas brīvāk, tomēr satraukums pirms katras “iešanas gaisā” jūtams vēl aizvien.

Taču rūdīties palīdzot braucieni uz bibliotēkām, kur viņa kā rakstniece tiekas ar saviem lasītājiem aci pret aci.

“Tad es atzīstos, ka uztraucos, un aicinu man droši atgādināt, ka jāelpo – tas parasti palīdz spriedzi mazināt. Un galvenais – būt pašai, nevis tēlot to, kas neesi,” Gunita iesaka šos trikus izmantot ikvienam, kurš baidās no stāšanās auditorijas priekšā.

Pirmā “Grāmatzīme” pie skatītājiem devās 2021. gada martā un līdz pat šim brīdim ik mēnesi uz sarunu par lasīšanu, rakstīšanu un izdošanu aicinājusi gan rakstošos, kuri raksta tikai savam priekam, gan rakstniekus ar lielāku vai mazāku grāmatu pūru, gan citādi ar rakstniecību saistītos.

Jaunā sezona tiks atklāta 14. martā pulksten 20 pēc Latvijas laika, un viešņa būs žurnāliste, rakstniece un publiciste Lāsma Gaitniece, kurai tuva ceļošana, medicīna, kriminālistika un cilvēkstāsti.

Arī šosezon raidījumā turpināsies rubrika “Ceļam saulītē”, kurā godā tiek celtas latviešu valodas leksikas pērles.

Raidījuma tiešraides skatāmas reizi mēnesī sociālā medija “Laiva” profilā vietnēs “YouTube” un “Facebook”.

Savukārt visu raidījumu ieraksti vienkop pieejami “YouTube” sociālā medija “Laiva” profilā, kā arī Gunitas Lagzdiņas mājaslapā gunitasstasti.lv.

Par “Grāmatzīmes” viesiem līdz šim bijusi visraibākā publika: Grieta Pīrāga, Inga Puriņa, Inese Ķestere, Matejs Kalns, Mērija Elizabete Kalniņa, Linda Riņķe, Linda Nemiera, Mārtiņš Zvīdriņš, Kārlis Ozols, Vineta Kravale, Ilze Aizsila, Jana Veinberga, Zane Nuts, Monika Zīle, Raimonds Platacis, Maija Pohodņeva, Modris Pelsis, Zane Grēviņa, Agate Ķīsele, Ginta Filia Solis, Ligita Paegle, Edgars Untāls, Sabīne Prūse, Kristīne Lubāniņa, Laura Vinogradova, Arno Jundze, Zane Eniņa, Inese Poriņa, Guntis Tālers, Inga Šnuka (Hilariona), Olita Tidomane, Oskars Tarvids, Bārbala Simsone, Inguna Bauere, Jekaterina Griškjāne, Inguna Dimante un Sanita Strautniece.

Sociālais medijs “Laiva” ir Lielbritānijā bāzēta biedrība, kura ar dažādiem informatīviem, izglītojošiem un izklaidējošiem tiešraides raidījumiem platformās “Facebook” un “YouTube” apvieno tautiešus visā plašajā pasaulē.

“Grāmatzīme” ir viens no medija populārākajiem raidījumiem.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz