Piektdiena, 29. marts Agija, Aldonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Rakstīs pasakas un pētīs muižas

Rakstīs pasakas un pētīs muižas
Foto: Egons Zīverts
12.11.2018 07:00

"Kurzemes Vārds"

Beidzies Valsts kultūrkapitāla fonda trešais un pēdējais šī gada projektu konkurss. Kopā pieprasītais finansējums visās nozarēs bija 4 123 267,47 eiro, piešķirti tika 1 274 258 eiro. Līdzekļus savu projektu īstenošanai saņēmuši daudzi radošo jomu pārstāvji un organizācijas Liepājas pusē.

Literatūras nozarē 2500 eiro piešķirti Andras Manfeldes grāmatas “Lea un upe. Vēja Vīrs un mēs” izdošanai (izdevējs “Latvijas mediji”). “Sāku izplesties pa Kurzemi,” smejas Andra. Rakstniece stāsta, ka ideja viņai radusies Ventspilī, kādu vakaru aizejot līdz Ventai: “Kāda Meitene, kura dzīvo Upei abos krastos, nedēļu pie tēva, nedēļu pie mammas, iepazīstas ar neredzīgo Dzērveņu Pārdevēju. Meitene ved Pārdevēju pastaigā gar upes krastu. Neviena cilvēka. Tirgus pulkstenis zvana pusnakti… Un viss ir mazliet spokaini savādāk.” A. Manfelde ar šo grāmatu sāks izdevumu sēriju – pirmā būs Ventspils, tad Kuldīga un Dubulti, jo šīs vietas ir iedvesmojušas radīt darbus. “Ar šīm pasakām, tāpat kā ar grāmatu “Kurš no mums lidos?”, ir tāda robežsituācija, jo tās vienlaikus gan ir, gan nav bērniem,” saka rakstniece.

Mūzikas un dejas jomā ar 500 eiro atbalstītas liepājnieka Ernesta Vilsona maģistrantūras studijas Hāgas Karaliskajā konservatorijā Nīderlandē. Koncertcikla “Iededz gaismu” rīkošanai Liepājā nodibinājumam “Via Cultura” piešķirti 4000 eiro. Liepājas Simfoniskā orķestra (LSO) projekts “Latviešu atskaņotājmāksla III” atbalstīts ar 5900 eiro. Orķestris, izmantojot šo atbalstu, rīkos koncertus, kuros diriģents vai solists pārstāv Latviju, vai arī tiek atskaņota latviešu mūzika, pastāstīja LSO pārstāvis Emīls Dreiblats. Tie ir pagājušajā nedēļā Liepājā un Rundāles pilī notikušie koncerti bērniem “Radīšanas noslēpumi”, 17. novembrī plānotais koncerts “Mātei Latvijai”, kurā skanēs sešu latviešu komponistu darbi, 1. decembrī skanēs koncerts “Ziemas džezs”, kurā piedalīsies vokālā grupa “Framest” un diriģents Jānis Liepiņš, un 8. februārī iecerēts koncerts, kurā soliste būs čelliste Kristīne Blaumane.

Plašāk lasiet laikraksta “Kurzemes Vārds” 12. novembra numurā.

#kvards-20181112-12#

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz