Sestdiena, 18. maijs Inese, Inesis, Ēriks
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Foto: Rakstnieces Zanes Zustas radītā rotaļu pūce atrod mājas Bērnu slimnīcā

Rakstnieces Zanes Zustas radītā rotaļu pūce no “Ucipuci” grāmatu sērijas šonedēļ uzturēsies septiņos Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) liftos, kur turpmāk mēģinās kliedēt bērnu domas par gaidāmajām medicīniskajām procedūrām.

27.12.2023 10:14

LETA

Zusta aģentūrai LETA pastāstīja, ka liftos mazajiem pacientiem ir iespēja paveikt kādu vieglu uzdevumu – atrast vārdiņus, sameklēt atšķirības, atminēt mīklu, atrast pazudušās pūķu astes un tamlīdzīgi.

Īpaši piedomāts pie tā, lai visi zīmējumi būtu bērniem piemērotā augstumā, kā arī vienā liftā Ucipuci atrodama griestu daļā, jo tajā pacienti pārvietojas tikai gultās.

“Uzrunājot slimnīcu ar šo projektu,

mans mērķis bija izdomāt, kā novirzīt bērnu domas no slimības, sāpītes vai gaidāmās procedūras.

Šī ideja man ienācā prātā, kad vasarā ar jaunāko dēlu slimnīcā nodzīvoju gandrīz nedēļu un sajutu aicinājumu izdomāt, kā Ucipuci kļūt slimnīcai un mazajiem apmeklētājiem noderīgai.

Ucipuci ir sirsnīgs tēls, kurš pierādījis, kā caur grāmatām, žurnālu, raidījumu un leļļu teātri spēj aizraut un iepriecināt – nu pienācis laiks izpalīdzēt pacientiem,” par ideju stāstīja rakstniece.

BKUS Pedagoģijas dienesta vadītāja Indra Veismane norāda, ka ārstēšanās un atveseļošanās procesā svarīga ir vide, tas, ko bērns redz, atverot acis pēc operācijas vai dodoties uz kādu no manipulācijām.

“Sadarbībā ar bērnu grāmatu autori Zani Zustu ir vērsta uz to, lai Bērnu slimnīcas mazo pacientu pārvietošanās ar liftu kļūst par acīm un prātam saistošu ceļojumu, kas novērš baiļu izjūtu un aizvirza domas no veselības problēmām uz pūcītes piedzīvojumiem un prātojumiem.

Ceram, ka turpmāk brauciens ar liftu slimnīcā būs patīkama pieredze ar neparasto ceļabiedru Ucipuci,” atzīst Veismane.

Ilustrācijas liftiem zīmējusi Evija Timma-Novika, tekstus un ideju sagatavojusi rakstniece Zane Zusta, bet maketus – Ilze Šmēdiņa-Biezā.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz