Otrdiena, 16. aprīlis Mintauts, Alfs, Bernadeta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Rakstnieku savienības valdē – Sandra Vensko

Rakstnieku savienības valdē – Sandra Vensko
07.04.2009 07:02

Rīgā Dramaturgu teātra telpās notika Latvijas Rakstnieku savienības kopsapulce. No Liepājas tajā piedalījās rakstniece Sandra Vensko, dzejniece Gunta Šnipke un tulkotāja Silvija Ģibiete. Rakstnieki Ēriks Kūlis, Modris Zihmanis, Olafs Gūtmanis un Edvīns Tauriņš bija uzticējuši savas pilnvaras balsojumam LRS Liepājas nodaļas vadītājai Sandrai Vensko.

Kopsapulce iesākās ar klusuma brīdi, apliecinot cieņu par devumu literatūrā no dzīves aizgājušajiem rakstniekiem. S.Vensko pastāstīja, ka RS valdes priekšsēdētājas Ievas Kolmanes pārskata ziņojumā vairākkārt izskanējusi informācija par liepājnieku pienesumu literatūrā un Liepājas pašvaldības finansiālo ieguldījumu rakstnieku atbalstam, tostarp valsts mēroga notikumiem. Par notiekošo literatūrā un rakstnieka vietu sabiedrībā savās pārdomās dalījās Latvijā pazīstami literāti un literatūrzinātnieki. Notika valdes vēlēšanas, un divus turpmākos gadus valdes sastāvā strādās arī Sandra Vensko, bet par Latvijas Rakstnieku savienības valdes priekšsēdētāju sapulce aizklātā balsojumā atkārtoti ievēlēja un apstiprināja Ievu Kolmani. Sapulcē rakstnieki pieņēma LRS biedru viedokli – rezolūciju pret grāmatu turpmāku aplikšanu ar nesamērīgi augsto PVN.

“Kurzemes Vārds”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz