Piektdiena, 29. marts Agija, Aldonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Redakcijas sleja: Aprīļa cietgalvīgā patvaļa

Redakcijas sleja: Aprīļa cietgalvīgā patvaļa
09.04.2009 13:49

Atslēgvārdi

Aprill, aprill… Pavasarim ir vairākas sejas. Viena no tām apkvēpusi, apgruzdusi un nežēlīga. Pavasaris tiek uzskatīts par vienu no ugunsbīstamākajiem periodiem mūsu valstī. Ziņu raidījumos atbildīgās amatpersonas konstatē – kūlas dedzināšana pieņemas spēkā. Lai gan runāts par šo sērgu ir daudz, uzskatu, ka klusēt nedrīkst.

Kā vēsta dažādi izziņas avoti, kūla dedzināta visos laikos, jo tas veicinot jaunas zāles augšanu. Tā kā cilvēkā mīt slinkuma gēns un tas pat ir zinātniski pierādīts, visu veco zāli ieart zemē ir neiespējami. Tad pa 21. gadsimta cilvēka modei jāvēršas pie Uguns mātes, jāatmodina uguns postošākā dvēseles daļa.

Rakstniece Sandra Vensko raksta: Viss sākas ar dzīvību… Nu, banāli pateicu, jā. Bet viss sākas ar atmodu. Arī banāli. Vēl nav ievilkts pavasara gaiss, pilna pasaule liesmām visapkārt. Par to sīko kukaini varam nedomāt. Par bitēm, tām lielajām – kamenēm, štrunts! Un eži mums nepatīk, kad tie piedzimst vēl vārgām adatiņām, mazie purva un ezeru trokšņotāji – vardītes un krupis, ak, krupi tu tāds! Par putniem – Dieva svilpītēm un bazūnēm, var tikai bezspēcībā nolaist rokas – tie jau ir sadeguši, kremēti, sačervelējušies, sagrilējušies un uguns aprīti. Par zaķiem, stirnām, mazajiem buciņiem un lapsām var nerunāt. Laikam jau neko mums no tā visa nevajag. Banāli… Protams, banāli. Kad svilina balodi kamīnā, visi šausminās, kad dīrā dzīvu sunīti, aizklāj iedomu acis, kad nosit cilvēku, nu, tad jau vairs nav banāli… Ja es būtu ugunsdzēsējs, laikam streikotu… Lai deg… Kurš beidzot iemācīs no mazotnes, no bērnudārza vai skolas sola mums visiem, ka viss sākas ar dzīvību? Visa tā demagoģiskā runāšana par naudu un varu, par to, ka jāstreiko un jāstreiko – sasodīts, dzīvā radība streikot nevar, bet kā jūtas tie cilvēki, kuri dzēš nekaunību, visatļautību un tupumu? Atmoda ir skaists, bet tukšs vārds, ja neko būtisku neesam sapratuši par lietu kārtību un virzību, mijiedarbību.” (07.04.2009.)

Ugunsdzēsēji vēl nepilda brīdinājumus, viņi ugunsgrēkus dzēš ar rokām, ar ko tad citu. Aci pret aci ar cita aizsāktu nelaimi, stulbuma un slinkuma dēļ. Vai varbūt ir vēl kādi citi iemesli?

Agnese Matisone,
pavasara procesu vērotāja

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz