Sestdiena, 20. aprīlis Mirta, Ziedīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Rituma Ivanova personālizstāde “Viņi sapņo”

Rituma Ivanova personālizstāde “Viņi sapņo”
06.05.2008 11:07

0

No 9. maija līdz 10.jūnijam mākslas galerijā ”Promenade” būs apskatāma Rituma Ivanova (dz. 1968.) izstāde ”Viņi sapņo”. Ritums Ivanovs ir viens no populārākajiem latviešu jaunās paaudzes gleznotājiem. Pēc Latvijas Mākslas akadēmijas beigšanas gadu studējis prestižajā Humbolta universitātē ASV. Rituma Ivanova darbu izpētes centrālā tēma ir cilvēka emocijas, dažādi emocionālie stāvokļi.

Viņa tēli ir gan reāli mākslinieka dzīves dalībnieki, gan fotogrāfiski prototipi no jau eksistējošiem iespieddarbiem, show industrijas reklāmas fotogrāfijām, pat erotiskajiem žurnāliem.

R. Ivanovs savos darbos apvieno hiperreālismam raksturīgo realitātes precīzu attēlojumu ar atsevišķu kadrējumu palielinājuma efektu un opārta spilgto daudzkrāsainību. Pašizgudrotajā svītru tehnikā veidotie portreti, sejas, akti, gleznoti uz īpaši liela formāta audekliem. Strādājot pie gleznas idejas, mākslinieks lieto fotoaparātu, pati glezna- roku darbs.

Mākslinieka pirmā personālizstāde notika 1999. gadā Rīgas Galerijā. Kopš tā laika R. Ivanovam bijušas personālizstādes ne tikai Latvijā, bet arī Parīzē un Kalifornijā. Viņa darbi tikuši izstādīti arī vairākās nozīmīgās grupu izstādēs.

Rituma Ivanova darbi atrodas LNMM kolekcijā, Valsts Tretjakova galerijā Maskavā, privātā muzejā Minsterē, privātkolekcijās Latvijā un ārzemēs.

Šī ir mākslinieka Rituma Ivanova pirmā personālizstāde Liepājā un tāpat kā Sandras Krastiņas personālizstāde, arī šī Liepājā ir apskatāma ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Sintija Zīverte,
Viesnīcas ”Promenade Hotel” Pārdošanas un mārketinga vadītāja

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz