Pirmdiena, 6. maijs Didzis, Gaidis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

“Rudens rapsodijas” galerijā “Promenade”

“Rudens rapsodijas” galerijā “Promenade”
25.11.2010 10:23

Atslēgvārdi

Liepājā, mākslas galerijā “Promenade” 26. novembrī plkst. 17 norisināsies saviesīgs kultūras pasākums par godu Līgas Petres-Gūtmanes mākslas izstādes “Rudens rapsodijas” atklāšanai. Zīmīgi ir tas, ka mākslinieces darbi nav tik ierastās krāsu variācijas uz ierāmētiem audekliem, viņa izpaužas gleznojumā uz zīda, uz auduma, kam kaut mazākā vēja plūsma piešķir dzīvu kontrastu.

Māksliniece Līga Petre-Gūtmane ir dzimusi un augusi Liepājā. Liepājas Lietišķās mākslas vidusskolu absolvējot, diplomdarbā gleznots sienas gleznojums ”Ziedi 4 gadalaikos”. Apmēram 10 gadus Līga Petre-Gūtmane strādājusi par mākslinieci koncertdārzā ”Pūt vējiņi” un veidojusi daudzus skatuves noformējumus un plakātus leģendārajam mūzikas festivālam ”Liepājas Dzintars”. Gleznošanu uz zīda Līga Petre-Gūtmane mācījusies Vācijā. Pirmā izstāde šajā mākslas paveidā rīkota pirms 17 gadiem tolaik esošajā Liepājas akadēmijas izstāžu zālē, Kūrmājas prospektā 13. Kopumā personālizstādes rīkotas ne tikai Latvijā, bet arī Vācijā, Šveicē, Francijā un Zviedrijā. Jau vairākus gadus Līga Petre-Gūtmane ir Vācijas Mākslinieku Apvienības biedre, kas uzliek par pienākumu vismaz vienu reizi gadā piedalīties izstādēs Vācijā kopā ar turienes kolēģiem.

Šī izstāde būs ievērojama ne tikai ar to, ka gleznojumi uz zīda nekad mākslas galerijā ”Promenade” nav eksponēti, bet arī ar to, ka izstādes atklāšanā mākslas cienītāji varēs baudīt skaistu klavierspēli populārā pianista Aivara Kalēja pavadībā restorānā ”Piano”!

Mūziķis, komponists, Rīgas Doma baznīcas un Rīgas Jaunās Ģertrūdes baznīcas ērģelnieks Aivars Kalējs ir rīdzinieks, bet daudz sava laika un enerģijas velta koncertturnejām pa Eiropu un ASV. Visbiežāk komponists koncertus sniedz Vācijā. Vērts uzvērt, ka ik reizi, kad Latvijā viesojas slavenā operas soliste Inese Galante, tieši Aivars Kalējs viņai vienmēr spēlē muzikālo pavadījumu.

Visi interesenti aicināti uz izstādes atklāšanu piektdien, 26. novembrī plkst. 17 mākslas galerijā ”Promenade”. Izstāde ”Rudens rapsodijas” būs skatāmā līdz 22. decembrim!

Kristaps Ruicēns,
“Promenade Hotel” pārdošanas vadītājs

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz