Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Sācies gada balvas “Kilograms kultūras” pavasara balsojums

Sācies gada balvas “Kilograms kultūras” pavasara balsojums
Profesionāļu žūrija kategorijā "Teātris" starp pieciem pretendentiem uz finālu izvirzījusi Liepājas teātra iestudējumu "Vienaldzības gadsimts". (Foto: publicitātes)
18.05.2020 11:27

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

Sācies Latvijas sabiedrisko mediju gada balvas “Kilograms kultūras” pavasara balsojums. Sabiedrisko mediju kultūras jomas profesionāļu žūrija kategorijā “Teātris” starp pieciem pretendentiem uz finālu izvirzījusi Liepājas teātra iestudējumu “Vienaldzības gadsimts”, kuru pēc Rasas Bugavičutes-Pēces un Aleksandra Moločņikova lugas veidojis režisors Dmitrijs Petrenko.

Tā neesot pirmā reize, kad sanāk neapzināti “kaut ko sajust gaisā”, atzīst režisors. Viņu vairs neizbrīnot, ka tēma, par kuru runāts teātrī, pēc kāda laika kļūst aktuāla. Izrādē darbība notiek interneta sarunu platformā, jo terorisma draudu dēļ cilvēkiem aizliegts atstāt mājas. “Par “Vienaldzības gadsimtu” visvairāk iepriecina ne jau tas, ka sakrita apstākļi – visiem jāsēž mājās. Priecājos par to, ka trāpījām tēmā, jo tur bija stāsts par to, ik cilvēkam grūti izturēt sevi, ja ir liegtas parastās iespējas tikties, izpausties. Jau tobrīd man šķita ļoti aktuāls jautājums – kā mēs panesam sevi, kā bēgam no sevis un realitātes,” saka D. Petrenko.

Lai arī izrādes darbība risinās it kā virtuālā vidē, ideja to tiešām pārcelt internetā un šādā formā rādīt skatītājiem nepatīkot ne režisoram, ne māksliniekiem Kristai un Reinim Dzudzilo. “Varoņi it kā ir online un neatrodas blakus, taču skatītājs redz viņus metra attālumā citu no cita. Ir padomāts par to, lai šī forma strādātu uz skatuves. Neteiktu, ka, pārceļot izrādi 1:1 online, mēs dabūtu to pašu efektu,” uzskata režisors.

Kategorijā “Mūzika” balsojumam izvirzīts Latviešu simfoniskās mūzikas lielkoncerts Rīgā, Lielajā ģildē, tajā tradicionāli piedalījās arī Liepājas Simfoniskais orķestris, kas diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā kopā ar pianistu Reini Zariņu atskaņoja Artura Maskata Divpadsmito Liepājas koncertu klavierēm un orķestrim.

No katras kategorijas viens darbs, kas būs saņēmis lielāko sabiedrības atbalstu, tiks izvirzīts fināla balsojumam. Pavasara balsojums portālā lsm.lv ilgs līdz 22. maijam.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz