Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Sācies “Spēlmaņu nakts” skatītāju simpātijas finālbalsojums

Latvijas Teātra darbinieku savienība (LTDS) no šodienas līdz 19.novembrim aicina teātra skatītājus piedalīties “Spēlmaņu nakts” skatītāju simpātijas finālbalsojumā un laimēt ielūgumus uz “Spēlmaņu nakts” ceremoniju, aģentūru LETA informēja LTDS pārstāvis Ričards Vorobjovs.

Sācies “Spēlmaņu nakts” skatītāju simpātijas finālbalsojums
Foto: Evija Trifanova/LETA
01.11.2023 12:06

LETA

Atslēgvārdi

“Spēlmaņu nakts” šogad svin 30 gadu jubileju. Apbalvošanas ceremonija notiks teātra mākslas reformatora Eduarda Smiļģa dzimšanas dienā, 23.novembrī, kurā noskaidros “Spēlmaņu nakts” skatuves naglu balvu laureātus 15 kategorijās, ko izvēlas profesionāla žūrija.

Papildus žūrijas balvām ceremonijā sveiks arī trīs “Spēlmaņu nakts” skatītāju simpātijas finālbalsojuma favorītus – visvairāk skatītāju balsis saņēmušo 2022./2023.gada sezonas iestudējumu, aktrisi un aktieri.

Šogad “Spēlmaņu nakts” skatītāju simpātijas balsojums par labāko un iecienītāko aktrisi, aktieri un izrādi notiek divos posmos. Pirmajā etapā no 2.maija līdz 15.oktobrim LTDS aicināja skatītājus novērtēt profesionālo teātru 2022./2023.gada sezonas iestudējumus un aktierdarbus Latvijas teātra katalogā “Izrades.lv”.

Šajā procesā, pirmo reizi nominantus “Spēlmaņu nakts” skatītāju simpātijas balvām izvēlējās paši skatītāji, autorizējoties balsojumam “Izrades.lv” ar telefona numuru un vērtējot sezonas iestudējumus un māksliniekus skalā no viens līdz desmit.

Balsojuma pirmajā etapā kopā tika saņemti 4398 vērtējumi no 2291 skatītāja. Iepriekš skatītāju balsojumā interesenti tika aicināti balsot par žūrijas izvēlētajiem nominantiem.

Skatītāju visaugstāk novērtētie sezonas iestudējumi ir “Dziesmu svētki” Liepājas teātrī,  “Kur pazuda valsts” Dailes teātrī, “Nelabie. Pēc Dostojevska” Valmieras drāmas teātrī, “Pusnakts šovs ar Jūdu Iskariotu” Dailes teātrī, “Ražas svētki” Rēzeknes teātrī “Joriks”, “Trīs sivēntiņi un vilks” Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī,  “Vertinska ceļš” Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī,  “Viss sākas ar mīlestību…” Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī, “Zēni nav meitenes” Dailes teātrī un “Žižeks. Pītersons. Gadsimta duelis” Jaunais Rīgas teātrī.

Skatītāju visaugstāk novērtētie aktrises darbi sezonā ir Inga Misāne-Grasberga par lomu iestudējumā “Ar balles kurpēm Sibīrijas sniegos” Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī, Ieva Segliņa par lomu iestudējumā “Brands” Dailes teātrī, Agnese Jēkabsone par lomu iestudējumā “Dziesmu svētki” Liepājas teātrī, Veronika Plotņikova par lomu iestudējumā “Ar balles kurpēm Sibīrijas sniegos” Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī un Jekaterina Frolova par lomu iestudējumā “Hamlets” Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī.

Skatītāju visaugstāk novērtētie aktiera darbi sezonā ir Rolands Beķeris iestudējumā “Dziesmu svētki” Liepājas teātrī, Maksims Busels par lomu iestudējumā “Hamlets” Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī, Kaspars Znotiņš par lomu iestudējumā “Žižeks. Pītersons. Gadsimta duelis” Jaunajā Rīgas teātrī, Sandis Runge par lomu iestudējumā “Nelabie. Pēc Dostojevska” Valmieras drāmas teātrī un Ņikita Osipovs par lomu iestudējumā “Viss sākas ar mīlestību…” Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī.

Finālbalsojums portālā “Lsm.lv” notiks no šodienas līdz 19.novembra plkst.23.59. Balsot par saviem favorītiem iespējams vienu reizi dienā, autorizējoties ar savu sociālo mediju profilu vai e-pasta adresi.

Skatītāju finālbalsojuma dalībniekiem šogad ir iespēja laimēt divus ielūgumus uz “Spēlmaņu nakts” apbalvošanas ceremoniju. Pēc balsojuma beigām tiks izlozēts viens dalībnieks, kurš saņems divus ielūgumus uz 23.novembra “Spēlmaņu nakts” apbalvošanas ceremoniju Dailes teātrī. Visiem balsojuma dalībniekiem būs iespēja reģistrēties dalībai izlozē. Ar uzvarētāju LTDS sazināsies personīgi.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz