Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Sadejos pirms “Eiropiādes”

Sadejos pirms “Eiropiādes”
30.06.2012 07:03

Atslēgvārdi

Šās nedēļas nogalē Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra vidējās paaudzes deju kolektīva “Vaduguns” dalībnieki un vadītāja Kristīne Jaunbrūna piedalīsies deju svētkos “Mazā Eiropiāde” Dundagas estrādē un iedejosies pirms došanās uz senāko un prestižāko Eiropas folkkultūras festivālu “Eiropiāde” Padujas pilsētiņā Itālijā.

Jau otro vasaru pēc kārtas Dundagas estrādē notiks “Mazā Eiropiāde”, ko droši var dēvēt par ģenerālmēģinājumu starptautiskajam folkkultūras festivālam “Eiropiāde”. Šogad kopā ar vidējās paaudzes tautas deju kolektīvu “Vaduguns” 49. starptautiskajā folkkultūras festivālā “Eiropiāde”, kas norisināsies Padujā no 11. līdz 15. jūlijam, piedalīsies un Latviju pārstāvēs arī dažādu paaudžu tautas deju kolektīvi.

“Tā kā šogad “Eiropiādē” ir prasība, ka dalībniekiem jādejo dzīvas, nevis ierakstu mūzikas pavadījumā, tad arī šajā koncertā visu deju pavadījumus spēlēs mūziķu kapelas. Vēl kāds jaunums – tāpat kā starptautiskajā festivālā. arī šeit dejotāji iesaistīs skatītājus rotaļās. Būs gan pazīstamākas rotaļas, piemēram, “Plaukstiņpolka” un “Tūdaliņ tagadiņ”, gan arī mazāk zināmas, bet interesantas,” informēja sarīkojuma organizatore Dace Treinovska.

Šodien Dundagā notiks mēģinājumi, bet vakarā turpat estrādē būs arī zaļumballe. Savukārt rīt iecerēts deju svētku ģenerālmēģinājums un deju svētku “Mazā Eiropiāde” koncerts.

“Kurzemes Vārds”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz