Otrdiena, 23. aprīlis Jurģis, Juris, Georgs
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Sajūtu albumu šķirstot

Sajūtu albumu šķirstot
Foto: Egons Zīverts
18.11.2018 16:25

liepajniekiem.lv

Sagaidot Latvijas simtgadi Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra kolektīvi Liepājas Latviešu biedrības namā ar mīlestību svinēja latviešu godus. ”Ar šo pasākumu,mēs vēlamies panākt, lai godu dienā kopā sanāk visa saime un atver lielo sajūtu albumu, kurā glabājas kopības mirkļi,” svinību galveno uzdevumu skaidro projekta vadītāja Selēna Vasiļjeva.

Svētku sarīkojumā ”Godi” piedalījās visi Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra kolektīvi – kori un vokālie ansambļi, tautas deju kolektīvi, folkloras kopas, tautas lietišķās mākslas studijas un amatierteātri. Skatītāji varēja baudīt krāšņas simtgades svinības, kurās košas dejas raiti vijās ar skanīgām dziesmām, radot kopības un svētku sajūtu. S.Vasiļjeva ”Godos” gribējusi uzskatāmi parādīt mūsu tautas radošajam garam piederīgās prasmes – dziedāt, dejot, muzicēt un radīt. Projekta vadītāja uzskata, ka tas ir īpašs gēns, kas mantots no iepriekšējām paaudzēm.

”Mēs godus vienmēr svinam ar dziesmu,” laikrakstam stāsta folkloras kopas ”Vēlava” dalībniece Velga Lāce, ”kā paiet vieni svētki, tā sākam gatavoties nākamajiem. Mums tas ir gan atbildīgs darbs, gan liels pagodinājums. Runājot par šodienu – es esmu dzimusi pirmās Latvijas laikā, tāpēc ar stipru pārliecību varu teikt, ka Latvija ir labākā zeme, kāda vien var būt!”

Lai simtgades godi paliktu ne tikai klātesošo atmiņā, bet arī ģimenes fotoalbumos, fotostudija ”Fotast” koncerta apmeklētājus iemūžināja fotomirkļos.

Pasākumu vadīja Liepājas teātra aktieri Anete Berķe un Kaspars Kārkliņš.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz