Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Sāk gatavoties lietišķās mākslas izstādei

Sāk gatavoties lietišķās mākslas izstādei
06.10.2012 07:00

Atslēgvārdi

Vispārējo latviešu dziesmu un deju svētku rīkotāji ar konkursa starpniecību atraduši svētku laikā paredzētās Tautas lietišķās mākslas izstādes māksliniecisko koncepciju un tās īstenotāju.

Starp četriem iesniegtajiem pieteikumiem par labāko atzīta biedrības “Latviešu tautas mākslas savienība” iesniegtā ideja, kas ir veidota kā stāsts par mantotās tradīcijas pārnesi šodienā. Izstādes ideja sasaucas ar XXV Vispārējo latviešu dziesmu un XV Deju svētku kopējo koncepciju “Gaisma līgo Latvijā”, kur “līgo” nozīmē “lai top!”. Ekspozīcija tiks veidota, rādot katra tautas lietišķās mākslas žanra pārtapšanu līdz mūsdienām, paredzot eksponēt darbus gan tradicionāli, gan izmantojot mūsdienu tehnoloģijas iespējas. Darbi no 30. jūnija līdz 9. septembrim izstāžu zālē “Rīgas Mākslas telpa” izvietotajā ekspozīcijā būs tematiski grupēti vairākos lielos blokos, kur redzēsim pārmantotas amatu tradīcijas un mūsdienu dizainu meistaru, jauno zinātnieku, tehnologu un dizaineru veikumu.

Dziesmu svētku Tautas lietišķās mākslas izstāde, kurā vērienīgu vietu tradicionāli aizņem arī Liepājas tautas lietišķās mākslas studiju meistaru veikums, ir lielākā no šī mākslas veida pasākumiem un tradicionāli tajā ir pārstāvētas visas tautas lietišķās mākslas nozares: tekstilijas – segas, galdauti, dvieļi, austie lakati, adījumi – cimdi, zeķes, keramika – dažādu formu māla trauki, svečturi, pinumi – dažādi formā un izmantotajā materiālā, metālkalumi, rotas un ādas mākslinieciskās apdares darbi, kā arī tautastērpi. Pirms izstādes speciālisti novados atlasa izstādē izkārtojamos darbus un veido ekspozīciju, kas pārstāv visu Latviju.

“Kurzemes Vārds”

 

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz