Piektdiena, 10. maijs Maija, Paija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Sāks ieskandināt festivālu

Sāks ieskandināt festivālu
Foto: Ruslans Šuļga
01.08.2018 07:03

"Kurzemes Vārds"

Festivāls “Summer Sound” tradicionāli ir viens no vērienīgākajiem pasākumiem Liepājas vasarā. Šogad tas notiek neparastā laikā – augusta sākumā, bet, vēl pirms 3. un 4. augustā Liepājas pludmalē sākas grandioza ballīte, dažādi mākslinieki jau no rītdienas ieskandinās to ar brīvdabas koncertiem dažādās pilsētas vietās.

Koncerti pirms ballītes

Pirmie koncerti sāksies šodien, bet kopumā uz trīs dažādām skatuvēm trīs vakarus pēc kārtas kāps gan vietējie Liepājas mūziķi, gan citu Latvijas pilsētu mākslinieki. Koncertvietas ir izvēlētas neierastākas – Liepājas Pētertirgus, pie ieejas Liepājas Universitātē un Juliannas pagalmā. Klausītājiem bez maksas būs iespēja dzirdēt 15 dažādu mākslinieku priekšnesumus. Liepājniekus priecēs “The Coconuts”, Mārtiņš Dambis & Co, “NiklāvZ”, “Funky DJ Elegant”, “The Mary Jane”, Greg John, “Blue Jean Serenade”, “Quartet of Five”, “Sub Scriptum”, “DJ Martin Birch”, “Plastic Dummy”, “Numbers”, “Chimbars”, “NeimoM”, “Four Minute Man”.

“Festivāls aizvien vairāk pievērš uzmanību un uzsver priekšrocības, ko dod tā atrašanās Liepājā. Pilsēta dod brīnišķīgas iespējas izmantot esošo infrastruktūru, lai varētu nodrošināt iespēju baudīt mūziku, citas mākslas un garšas gan iedzīvotājiem, gan tās viesiem. Šogad speram pirmo soli šajā virzienā – dodoties ārpus festivāla ierastās telpas un laika,” par “Pilsētas skatuves” koncertu ideju stāsta festivāla “Summer Sound” direktors Uldis Pabērzis.

Dažādu izklaižu netrūks

Bezmaksas atrakcijas būs pieejamas arī festivāla laikā. Sestdienas rīts, piemēram, būs piesātināts ar dažādām aktivitātēm – parka zonā pie “Aldara” skatuves norisināsies eksotisko deju festivāls “Vēja fantāzija” un uzstāsies improvizācijas teātris “Tea Tree”.

Sportiski noskaņotiem festivāla apmeklētājiem būs iespēja piedalīties pludmales volejbola turnīrā, bet vizuālās mākslas cienītājus šogad atkal festivālā priecēs mākslinieku apvienības “DrawOrgy” veidotie mākslas darbi. Tiks izstādīti gan pagājušā gadā radītie, gan reālā laikā festivāla teritorijā grafiti tehnikā taps jauni lielformāta objekti.

Savukārt festivāla jaunākos apmeklētājus priecēs “Zinoo Liepāja” bērnu zona, kur varēs rast ne tikai izklaidi, bet arī izglītoties un piedalīties dažādos eksperimentos. Bērnu zonā ieeja būs par atsevišķu samaksu.

Tāpat aktīvāku izjūtu cienītājus starp pludmali un parku sagaidīs “Poligon-1” lāzertaga aktivitāte, kurā droši un nesāpīgi festivāla apmeklētāji varēs sacensties par precīzākā lāzera šāvēja titulu. Bet parkā adrenalīnu varēs noķert kādā no karuseļu atrakcijām. Tikmēr tiem, kuri vēlēsies mūzikas baudīšanu papildināt ar citām mākslas formām, būs iespēja skatīties Latvijas kino klasikas pērles, aktuālās filmas un Latvijas Kultūras akadēmijas studentu īsfilmas festivāla “Summer Sound” kino teltī, kura šogad ir atgriezusies festivāla teritorijā.

Katram būs ko dzirdēt

Divu dienu laikā uz festivāla skatuvēm pludmalē kāps vairāk nekā 50 ārzemju un pašmāju mākslinieki. “Summer Sound” uzstāsies amerikāņu rokgrupa “Goo Goo Dolls”, britu grupa “Coasts”, vācu dīdžejs Alle Farben, lietuviešu mūziķis Daddy Was a Milkman, pašmāju apvienības “Musiqq”, “Gacho”, “Labvēlīgais tips”, “Dzelzs vilks”, “Pienvedēja piedzīvojumi”, “Rīgas modes”, tāpat Aija Andrejeva, Igo, Justs, “Sudden Lights”, “Chris Noah”, Marta Ritova, “Astra The 22’s”, “Riga Reggae”, “Singapūras Satīns”, “Ozols+Tehnikums”, reperi Ansis, Edavārdi un Fakts, dīdžeji Toms Grēviņš un Makree, Lietuvā dzīvojošais mūziķis Andis Grīva ar grupu, lietuviešu grupas “Colours of Bubbles” un “Antikvariniai Kašpirovskio dantys”, “Čipsis un Dullais”, “Inokentijs Mārpls, “Soundarcade”, “Židrūns”, “The Bongo Club”, “Garbanotas Bosistas”, “The Bad Tones”, “Múr, Bucharest”, “Podruga”, DJ Uldis Rudaks un daudzi citi.

Festivāla laikā būs ierobežota satiksme tā teritorijas blakus ielās, un šo ielu iedzīvotāji ir aicināti pieteikties automašīnu caurlaidēm. Caurlaižu režīms attiecas uz Kūrmājas prospekta un Sporta ielas iedzīvotājiem. Tas darbosies no ceturtdienas, 2. augusta, pulksten 8 līdz svētdienai, 5. augustam, pulksten 8.

Caurlaidēm aicināti pieteikties Kūrmājas prospekta 28. un 30. mājas iedzīvotāji un Sporta ielas 9. un 11. mājas iedzīvotāji, rakstot uz e-pastu [email protected], norādot vārdu un uzvārdu, adresi un telefona numuru. Caurlaides būs pieejamas arī Kūrmājas prospekta caurlaižu punktā.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz