Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Sarežģītas plānošanas dēļ izrāde “Teātris” paliks bez dzīvās mūzikas

Muzikālajā izrādē ”Vairāk par dzīvi/Teātris” Liepājas teātrī vēl tikai divas reizes spēlēs Liepājas Simfoniskais orķestris (LSO). No nākamā gada Kārļa Auzāna mūzika skanēs ierakstā, pastāsta teātra vadītājs Herberts Laukšteins.

Sarežģītas plānošanas dēļ izrāde “Teātris” paliks bez dzīvās mūzikas
Foto: Mārtiņš Vilkārsis
19.10.2022 06:00

liepajniekiem.lv

Kalendārā Liepājas teātra interneta vietnē norādīts, ka 11. un 12. novembrī būs pēdējās izrādes ar orķestri. ”Orķestris ir ļoti aizņemts, un mēs tik reti nevaram šo izrādi spēlēt, cik viņi var,” skaidro direktors.

Saplānojot šo izrādi 2023. gadā, sanācis, ka no visiem datumiem tikai četras reizes LSO var tajā spēlēt. Žēl esot, bet, viņaprāt, skatītājs to tā īsti nejutīšot, jo izrāde jau paliek. Līdzīgi iepriekš noticis ar izrādi ”Pūt, vējiņi!”.

”Viss ir atdūries pret ļoti sarežģītu repertuāra plānošanu,” apstiprina LSO sabiedrisko attiecību vadītāja Iveta Vēvere. ”Un, lai no tā izbēgtu, lai teātris varētu šo izrādi brīvi spēlēt un viņu repertuāra plānošana nebūtu atkarīga no mūsu diezgan piepildītā koncertu grafika, esam vienojušies, ka mūziku ierakstīsim un turpmākās izrādes notiks ar šo ierakstu.”

Līgums ar Liepājas teātri orķestrim bijis noslēgts tikai uz šo gadu.

H. Laukšteins pastāsta, ka izrādi ”Vairāk par dzīvi/Teātris” plānojot nedēļas nogalēs, kad uz Liepāju brauc skatītāji no Rīgas.

Liepājnieki jau būšot noskatījušies šo iestudējumu. ”Mēs spēlējam svētdienās, kad orķestrim vispār ir brīvdiena,” viņš skaidro plānošanas grūtības.

Projektu finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par publikāciju saturu atbild portāls liepajniekiem.lv.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz