Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Sarmītei Stepans iznākusi jauna grāmata ”2Q2Q”

Karostas un Liepājas gide Sarmīte Stepans laidusi klajā savu pirmo grāmatu, kurai dots nosaukums ”2Q2Q”, portālu informēja Karostas glābšanas biedrības valdes locekle Monta Krafte.

Sarmītei Stepans iznākusi jauna grāmata ”2Q2Q”
Foto: Publicitātes
27.07.2021 10:22

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

Autore par savu grāmatu: ”Grāmatā ir īsi stāsti par mani pašu, lietām, vietām, sajūtām un gadalaikiem. Var teikt, ka tie ir stāsti ar pasaku piesitienu, tāpēc tos var nosaukt par ”pakasiņām” lieliem un maziem. Izlasi, un tie pakasīs tavu sirdi vēl kādu brīdi.”

Stāsti tapuši pēdējo gadu laikā, bet apkopoti karantīnas laikā. Tāpēc grāmatai dots tāds nosaukums – 2Q2Q. Daži stāstiņi ir pārtulkoti krieviski. Sarmītes tēvs ir latvietis un mamma – kubaņas ”kazačka”. Sarmītē ir asiņu sajaukums, viņa vienlīdz labi pārvalda abas valodas.

Sarmīte Stepans ikdienā vada ekskursijas Karostas cietumā, viņas specializācija un interese – militārā vēsture un militārais mantojums. Sarmīte nav pirmā no Karostas cietuma kolektīva, kas izdod grāmatas. Vairākas grāmatas izdevis vēstures pētnieks Juris Raķis.

Jauno grāmatu var iegādāties Karostas cietumā, www.ezerrozes.lv un Jāņa Rozes grāmatnīcās. Izdevējs – ”Ezerrozes grāmatas”. Grāmatas vāku rotā tēlnieka Egona Peršēvica betona kuģīšu armāda, ko fotogrāfijā ietvēris SBArt fotogrāfs Jānis Vecbrālis.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz