Otrdiena, 23. aprīlis Jurģis, Juris, Georgs
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

“Satiec savu meistaru” Liepājas muzeja dārzā

“Satiec savu meistaru” Liepājas muzeja dārzā
Foto: Publicitātes
04.04.2019 12:27

liepajniekiem.lv

Piektdien, 5. aprīlī, no plkst. 15 līdz 16.30 Liepājas muzeja dārzā, Kūrmājas prospektā 16/18, būs iespēja piedalīties tradicionālās dziedāšanas meistarklasē un uzzināt par senajiem tautastērpiem, portālu informēja Liepājas muzeja sabiedrisko attiecību speciāliste Anita Urkauska.

Par tradīciju kļuvušais pasākums ”Satiec savu meistaru” jau vienpadsmito reizi aicinās interesentus iepazīties ar dažādu amatu veicējiem. Kopumā 155 norises vietās visā Latvijā meistari iepazīstinās ar aušanas, adīšanas, tamborēšanas, izšūšanas prasmēm, kokamatniecību, keramiku, dažādiem mūzikas instrumentiem, latviskām dziesmām un dančiem.

Liepājas muzeja dārzā pasākuma apmeklētāji varēs iesaistīties lokālās dziedāšanas paraugstundā ”Zinu, zinu tēva sētu” un iepazīties ar stāstījumiem par saviem darinātajiem tērpiem un saglabātajām senajām tautastērpa detaļām, ko organizē Nīcas novada biedrība ”Cerību krāsa”.

Ar savām zināšanām un prasmēm dalīsies dažādu amatu meistari kā Lilija un Ivars Skriederi, Velta Dineviča, Aina Antonija, Zenta Vīgule, Velta Maļika, Sanita Zandere, Māra Ceriņa, Ināra Ozola, Līga Engelmane, Dace Sadaka.

Būs iespēja arī piedalīties tradicionālajā dziedāšanas meistarklasē kopā ar Nīcas un Rucavas etnogrāfiskajiem ansambļiem, folkloras kopām SAKNES, VĒLAVA, radošo apvienību L.A.I.M.A. un Liepājas Universitātes kultūras vadības 2. kursa studentiem.

Pasākuma turpinājums, pēc plkst. 16.30, notiks koncertzālē  ”Lielais dzintars”, Radio ielā 8.

Satiec savu meistaru ir 2009. gadā aizsāktās Tradicionālo prasmju skolas turpinājums, kas, kā ierasts, norisināsies vienlaikus ar projektu ”Eiropas amatu prasmju dienas”. Šīs projekts aizsācies 2002. gadā, Francijā un kļuvis par plašāko starptautisko pasākumu, kas veltīts amatu prasmju saglabāšanai, popularizēšanai un tālāknodošanai.

Šī gada pasākumu centrālā tēma ir ”Teritoriju apraksti”, kur īpaša nozīme pievērsta vietējām tradīcijām, veicinot novadam, pagastam raksturīgo amatniecības prasmi, kas tiek pārmantota un atjaunota.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz