Sestdiena, 20. aprīlis Mirta, Ziedīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Saule un vējš mākslinieces Ilzes Eniņas gleznās

Saule un vējš mākslinieces Ilzes Eniņas gleznās
28.12.2010 11:33

Atslēgvārdi

Liepājas muzejā, Kūrmājas prospektā 16/18 skatāma mākslinieces Ilzes Eniņas gleznu izstāde “Saulē un vējā”, kas veltīta mākslinieces 55. gadu jubilejai. Pašā ziemas vidū I. Eniņa  aicina atcerēties Liepājas vasaru, sauli un vēju.

Keramiķe Ilze Eniņa ar gleznošanu sākusi nodarboties 2000. gadā, pēc mākslinieka Aivara Kleina ierosinājuma piedalīties plenērā ”Pilsēta un jūra”. Šajā izstādē skatāmie darbi tapuši pēdējos piecos gados, vasarās gleznojot A. Kleina vadītajos plenēros. Gleznās ir attēloti Liepājas pilsētas mazo ieliņu skati, ostas kuģīši un kanālmalas jahtas, jūras moli un pati jūra. Ir tvertas dažādas ainavas no atšķirīgiem skatu punktiem, kā piemēram no Liepājas ezermalas jahtu bāzes ir attēloti Liepājas Metalurga dūmeņi. Ir tapuši darbi arī Pāvilostā un pie Papes ezera.

Māksliniece kopš 1982.gada regulāri iesaistās dažādās mākslinieku kopizstādēs un rīko personālizstādes. I. Eniņa izglītību ieguvusi Liepājas Lietišķās mākslas vidusskolā un Latvijas Mākslas akadēmijā. 2003.gadā māksliniece ieguvusi LMA Humanitāro Zinātņu maģistra grādu Vizuāli plastiskajā mākslā.

 Šobrīd māksliniece strādā Liepājas Būvamatniecības vidusskolā par būvelementu veidošanas un stilu mācības pasniedzēju. I. Eniņa vada mākslas pulciņu Liepājas 15.vidusskolā, kur skolēni apgūst zīmēšanas, gleznošanas un veidošanas pamatus. I. Eniņas audzēkņi aktīvi strādā un piedalās vietējos un starptautiskajos konkursos. Arī šogad viņas skolotais audzēknis Jūrmalas pilsētas bērnu zīmējumu un gleznojumu konkursā ieguva atzinības rakstu.

Tikšanās ar I. Eniņu muzejā paredzēta tieši viņas dzimšanas dienā – 28.janvārī plkst. 17.

Izstāde Liepājas muzejā skatāma no 2010. gada`23.decembra līdz 2011.gada 6.ferbruārim.

Astra Dzērve,
Liepājas muzeja muzejpedagoģe

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz