Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Šeit patīk mācīties

Šeit patīk mācīties
Foto: Egons Zīverts
04.07.2017 07:02

"Kurzemes Vārds"

Liepājas Mūzikas mākslas un dizaina vidusskolā beigušies iestājpārbaudījumi mūzikas programmās, šobrīd ir uzņemti 23 cilvēki. Dažās specialitātēs augustā notiks papildu uzņemšana.

“Es jau biju sākusi mācīties klarnetes spēli, un bija žēl iet prom no šīs mūzikas skolas,” savu izvēli apgūt pūšaminstrumentu spēli pamato Elizabete Preisa. Meitene pēc eksāmena vēl ir uztraukusies, lai gan atzīst, ka tam sagatavoties neesot bijis grūti: “Katra instrumenta spēle ir jāapgūst.” Elizabete pagaidām nezinot, ko gribētu darīt pēc mūzikas vidusskolas absolvēšanas. Varētu spēlēt Liepājas Simfoniskajā orķestrī.

Sanija Roze vēlas apgūt džeza dziedāšanu: “Man ļoti patīk populārā mūzika, un džezs ir tās pamats. Liepājas mūzikas skolā pabeidzu kora klasi. Nākotnē sapņoju aizbraukt uz ārzemēm un kādā skolā gūt citādu pieredzi. Gribētu nodarboties ar solo dziedāšanu. Bet šeit mācīties man patīk. Ja iegūsti draugus, tie padara ikdienu interesantāku.” Džeza mūziku vēlas apgūt arī Ieva. “Mūzikas skolu Kuldīgā es pabeidzu jau diezgan sen, pirms desmit gadiem, manam talantam bija pauze. Sapratu, ka vēlos kaut ko darīt, bet man pietrūkst vides, kas dotu radošos impulsus, palīdzētu ieraudzīt savas kļūdas un ļautu augt. Ir jāsāk darīt, lai redzētu, kā viss attīstīsies,” viņa stāsta.

Uz 34 audzēkņu vietām bija saņemti 26 iesniegumi. Divi cilvēki iestājpārbaudījumus nenokārtoja, bet viens bija pārdomājis un neieradās, pastāstīja mūzikas izglītības programmu mācību daļas vadītāja Iveta Vīksne: “Puse pretendentu bija mūsu skolas lolojums, pārējie nākuši no Liepājas 2. mūzikas vidusskolas, Kuldīgas, Saldus, Nīcas un pat Ķeguma.”

Papildu uzņemšana notiks sitaminstrumentu spēles, mūzikas vēstures un teorijas un mūzikas projektu vadības specialitātēs. “Katru gadu kādā nodaļā ir vairāk un kādā – mazāk. Tas atkarīgs arī no reģiona skolām, cik talantīgi jaunieši tās beidz un vai viņi grib izvēlēties šo grūto profesiju. Tā kā vietas mums ir, ja nāks arī citās specialitātēs, ņemsim pretī,” teica I. Vīksne.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz