Trešdiena, 1. maijs Ziedonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Septiņi darbi ceļo uz Čehiju

Septiņi darbi ceļo uz Čehiju
25.02.2011 07:01

Atslēgvārdi

Septiņi Liepājas jauno mākslinieki darbi izturējuši valsts mēroga atlasi un izvirzīti sūtīšanai uz Čehiju, kur tie pārstāvēs mūsu valsti 39. starptautiskajā bērnu mākslas konkursā “Lidice 2011”.

Latvijā konkursu rīko Izglītības un zinātnes ministrijas Valsts izglītības satura centrs sadarbībā ar Rīgas domes Izglītības, jaunatnes un sporta departamentu un Čehijas Republikas vēstniecību. Pavisam Rīgā vērtēja vairāk nekā 1300 darbu no visas Latvijas. Uz Čehiju ceļo 155 darbi. Starp tiem ir Liepājas Bērnu mākslas skolas audzēkņa Krišjāņa Zomerfelda zīmējums “Mana pilsēta” (viņa skolotāja ir Laine Kinstlere) un Liepājas Centra pamatskolas skolnieces Esteres Gūžas zīmējums (skolotāja Indra Sproģe). Vēl Liepāju starptautiskajā mērogā pārstāv Liepājas 12. vidusskolas skolnieks Jevgeņijs Perčatkins (skolotāja Tatjana Perčatkina). Tāpat interesanti, savdabīgi un mākslinieciski ir Liepājas Bērnu un jaunatnes centra struktūrvienības “Spārni” pulciņu dalībnieču Megijas Valteres un Vitas Liepiņas zīmējumi (skolotāja Daiga Stūre) un struktūrvienības “Laumiņa” audzēknes Sintijas Veisas darinājums no stikla (skolotāja Dace Rozenbaha). “Laumiņas” pulciņa dalībnieki Roberts Šaumbergs, Lauris Siksna, Karina Streļcova, Danils Jakubovs, Poļina Gorškova kopā ar skolotāju Kristīni Vizbuli izveidojuši keramikas darbu, kas arī ieguvis Rīgas žūrijas atzinību un ceļos uz Čehiju.

Daina Meistere,
“Kurzemes Vārds”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz