Sestdiena, 20. aprīlis Mirta, Ziedīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Sigitas Jevgļevskas soloprogramma “Avotā plaukstas mērkt…” Lāčplēša dienā

Sigitas Jevgļevskas soloprogramma “Avotā plaukstas mērkt…” Lāčplēša dienā
25.10.2010 09:17

11. novembrī, plkst.19.00 par godu Lāčplēša dienai Liepājas teātrī ar savu soloprogrammu “Avotā plaukstas mērkt” (par Latviju…) uzstāsies aktrise Sigita Jevgļevska.Ar šo koncertprogrammu aktrise viesojusies vairākās Latvijas pilsētās (arī Liepājā), taču pirmo reizi tā izskanēs uz Liepājas teātra skatuves.

Muzikāli literārā programma izveidota 2009. gadā un tajā iekļautas Sigitai un klausītājiem tuvas un mīļas dziesmas. Koncertā līdzās pašas Sigitas, Jāņa Lūsēna, Jāņa Strazda, Zigmāra Liepiņa, Raimonda Paula, Mārtiņa Brauna un citu autoru dziesmām, skanēs arī latviešu autoru dzeja.

Latviešu komponistu dziesmas un dzeja Sigitas Jevgļevskas koncertprogrammā ”Avotā plaukstas mērkt” izskan kā cilvēcības meklējumi pēc tīrā un sirdsskaidrā. Laiks un realitāte, kuru arvien skaudrāk izjūtam, koncertā kļūst reizē mirklīga un mūžīga, mierinoši atgādinot, ka sāpes norimst. Lai arī skatītājus un aktrisi šķir skatuve, Sigitai ar atmiņu stāstījumiem izdodas panākt ciešu tuvplānu, kas nekļūdīgi atklāj ikviena viņas žesta, acu skatiena un pat nopūtas patiesumu un cilvēcisko pieredzi, kas tik tuva un pazīstama ir katram klausītājam.

Aktrise muzicēs kopā ar mūziķiem Jāni Strazdu (taustiņinstrumenti), Māri Kupču (akustiskā ģitāra) un Māri Zīlmani (sitamie instrumenti).

”Koncerts sniegs iespēju uz mirkli apstāties, padomāt un piedzīvot gaišu brīdi šajā neziņas pilnajā ikdienā,” sola pati aktrise.

Zanda Borga

Kaspara Krafta foto

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz