Pirmdiena, 6. maijs Didzis, Gaidis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Skatījums uz mākslu jaunā griezumā

Skatījums uz mākslu jaunā griezumā
15.01.2010 07:04

Liepājas Universitātes studiju korpusā, Kūrmājas prospektā 13, pagrabstāvā var apskatīt studiju programmas “Jauno mediju māksla” 1. kursa studentu darbu izstādi “Dokuments”.

Tā parāda, kā jaunie cilvēki, topošie mediju mākslinieki, traktē savu izpratni par jēdzienu “dokuments”. Darbi ir veidoti gan kā plakāts vai glezna, gan kā vides elements un modulis. Klāt autori pielikuši zīmīti, kurā ir īss esejas veida stāstījums par redzamā darba filozofiju. Atklāšanas reizē jaunieši aicināja viesus skatīties un vērtēt. Darbus vērtēja arī pasniedzēji, jo par šo uzdevumu studenti nopelnīs atzīmi.

Šodien šajās pašās telpās studiju programmas “Jauno mediju māksla” studenti prezentēs savus pētījumiem par mākslas vēstures un laikmetīgās mākslas tēmām. Arī tas ir mācību uzdevums, un to vērtēs ne tikai klausītāji, bet arī mācībspēki. Pētījumi aptver plašu tēmu loku, sākot no antīkās kultūras, viduslaikiem un sakrālās mākslas, beidzot ar dadaismu, konceptuālismu, popārtu un jaunākajiem kinematogrāfiskajiem eksperimentiem laikmetīgajā mākslā. Savos lasījumos topošie jauno mediju mākslinieki mēģina uz klasisko mākslu paskatīties jaunā griezumā. Izstāde apskatāma līdz 16. janvārim.

Daina Meistere,
“Kurzemes Vārds”

Draugi pēta Mikus Austera darbu “Pie met nazi”.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz