Sestdiena, 4. maijs Viola, Vizbulīte, Vijolīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Skatītājiem patīk “Ziloņcilvēks”

Skatītājiem patīk “Ziloņcilvēks”
Foto: Egons Zīverts
13.06.2016 07:15

"Kurzemes Vārds"

Piektdien, kad ar izrādi “Mūsu pilsētiņa” tika slēgta Liepājas teātra 109. sezona, skatītāji uzzināja Liepājas Kultūras pārvaldes rīkotās skatītāju aptaujas rezultātus. Tajā 600 teātra apmeklētāju pauda savas domas par aizvadītās sezonas labākajiem iestudējumiem un aktieriem.

Aptauja tiek rīkota jau devīto gadu pēc kārtas, lai uzzinātu skatītāju viedokli par teātra sezonu, papildus Liepājas Kultūras pārvalde uzklausa arī teātra kritiķu domas. Četri eksperti pievienoja internetā izteiktajam publikas viedoklim savu vērtējumu, un tādējādi arī tika noskaidroti sezonas labākie, kurus pēc izrādes “Mūsu pilsētiņa” sveikt bija ieradies Liepājas Kultūras pārvaldes vadītājs Juris Jirgens.

Par labāko aktrisi tika atzīta Inese Kučinska, par labāko aktieri – Egons Dombrovskis, par labāko aktrisi otrā plāna lomā – Anete Berķe, bet par labāko aktieri otrā plāna lomā – Gatis Maliks. “Par šīs sezonas veiksmīgāko Liepājas teātra izrādi skatītāji atzina režisores Lauras Grozas-Ķiberes iestudēto cilvēka drāmu “Ziloņcilvēks” – informē Liepājas teātra literārā padomniece Zanda Borga. Interesanti, ka šie paši aktieri tika atzīti par labākajiem arī pērn, kad par labāko iestudējumu nosauca citu Lauras Grozas-Ķiberes izrādi “1984”.

Starp citu, Gaļinas Poliščukas iestudētā izrāde “Mūsu pilsētiņa”, ar kuru Liepājas teātris noslēdza sezonu, bija otra iemīļotākā liepājnieku izrāde, bet trešo vietu balsojumā ieguva Viestura Meikšāna iestudējums “Portreti. Vilki un avis”. Ar gandarījumu par paveikto devušies atvaļinājumā, teātra ļaudis nepacietīgi gaidīs šīs sezonas “Spēlmaņu nakts” nominācijas, ko kritiķi un eksperti paziņos 15. jūnijā. Galveno Latvijas teātru profesionālo balvu pasniegs 23. novembrī Dailes teātrī.

Bet nākamās, 110. sezonas pirmā pirmizrāde Liepājas teātrī notiks 10. septembrī, kad režisors Aleksejs Girbas piedāvās skatītājiem Frīdriha Dirrenmata lugas “Vecās dāmas vizīte” iestudējumu.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz