Svētdiena, 28. aprīlis Terēze, Gundega
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Skatītājiem tīkamākais iestudējums – “Vārdiņš”

Liepājas teātris sestdienas vakarā noslēdza savu 116. sezonu ar jaunāko izrādi ”Grieķi”, kuras publikai tika emocionāls saldais ēdiens – tā uzzināja, kurš ir skatītāju iemīļotākais iestudējums un aktieris.

19.06.2023 06:00

liepajniekiem.lv

Tos jau 15. reizi noteica teātra rīkotajā skatītāju balsojumā, kas notiek sadarbībā ar ”Tiamo grupu”. Liepājas teātra direktors Herberts Laukšteins publikas verdikta atklāšanai vārdu deva uzņēmuma vadītājam Tomam Zukulim.

Liepājas teātra skatītāji par labākajiem aktieriem aizvadītajā sezonā atzinuši Inesi Kučinsku un Mārtiņu Kalitu, par labākajiem otrā plāna lomās – Everitu Pjatu-Gertneri un Kasparu Godu.

Sezonas labākā izrāde publikas vērtējumā ir Dž. Dž. Džilindžera iestudētā Matjē Delaporta un Aleksandra de Lapateljēra luga ”Vārdiņš”.

Skatītāji sumināja savus elkus ar stāvovācijām, taču šoreiz ar apsveikšanas ceremoniju viss nebeidzās. Tā kā Egons Dombrovskis nākamo sezonu strādās Latvijas Nacionālajā teātrī, kolēģi bija sagatavojuši viņam sirsnīgu videosveicienu un veiksmes vēlējumus, kā arī pasniedza ceļamaizes kukuli.

Aktieris iznāca no zāles, kā jau visu radošo mūžu ierasts, noāva ielas apavus, pirms kāpa uz skatuves pateikties kolēģiem un skatītājiem savā joprojām vismīļākajā teātrī.

E. Dombrovskis aicināja sev līdzās stāties meitu Helmu, lai visiem parādītu patieso iemeslu doties uz Rīgu – tuvāk savai ģimenei.

Otra dāvana un ziedu pušķis bija sagatavoti Madarai Viļčukai. H. Laukšteins viņu sirsnīgi apskāva un novēlēja izdošanos Dailes teātrī, kur jaunajai aktrisei noslēgts līgums.

”Tikai uz vienu gadu!” teātra vadītājs uzsvēra gan par E. Dombrovska, gan viņas darba attiecībām citos teātros.

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par sagatavoto saturu atbild portāls liepajniekiem.lv.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz