Piektdiena, 17. maijs Umberts, Herberts, Dailis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Slavē īri un dižojas latvietes

Slavē īri un dižojas latvietes
26.05.2012 07:07

Atslēgvārdi

Daudziem Liepājas teātra mūzikla “Pūt, vējiņi!” skatītājiem nepamanītas nepalika skaistās rotas, ar kurām bija greznojušies aktieri. Kā izrādās, tos nav darinājis kāds labi zināms rotkalis, bet teātra šoferis ekspeditors Aivars Vamzis.

Aivars talantu radīt dažādas skaistas lietas ir pārmantojis no senčiem. Viņa tēvs bijis galdnieks, pratis labi zīmēt un, to visu apvienojot, izgatavojis gan skaistus, gan praktiskus darbus. Bērnībā tolaik mazais Priekules puika uz bērnudārzu sūtīts netika. Līdz ar to viņam bijis daudz brīva laika, ko zēns lielākoties pavadījis mājai blakus esošajā kolhoza darbnīcā, kur arī sācis iemēģināt roku dažādu lietu izgatavošanā. Tur sapratis, ka šī nodarbe viņam tīk un padodas. Tomēr paaudzies viņš nav izvēlējies studēt ar mākslu saistītās augstās skolās. “Man nav svarīgi sasniegt kādas virsotnes, kaut kādus līmeņus, bet izpaust to noti, kas ir manī,” pamato Aivars. Šo to viņš ir noskatījis, apguvis pie rotkaļa Andra Grebja, bet lielākoties visu iemācījies pašmācības ceļā.

Liepājas teātra vadība zina par Aivara talantu un dod viņam iespēju izpaust sevi, tas ir, izgatavot rotas un dažādus rekvizītus izrādēm. Viens no pēdējiem viņa veikumiem ir lielais un skaistais kroņlukturis izrādei “Sods un noziegums”, ko, ņemot vērā scenogrāfa Vara Siliņa skici, Aivars izgatavojis nedēļas laikā. Savukārt divreiz vairāk laika bijis nepieciešams, lai radītu daudzās sieviešu un vīriešu jostas, rokassprādzes, matu sprādzes un saktas mūzikla “Pūt, vējiņi!” aktieriem.

Ģirta Gertsona

Aivars ir saņēmis daudzus komplimentus par rotām, ar ko dižojas mūzikla “Pūt, vējiņi!” personāži.

Plašāk lasiet laikrakstā “Kurzemes Vārds” 26. maija numurā.

#kvards-20120526-11#

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz