Pirmdiena, 6. maijs Didzis, Gaidis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Smalku balerīnu apstādināts laiks

Smalku balerīnu apstādināts laiks
28.10.2009 07:00

Atslēgvārdi

Galerijā “Promenade” atklāta gleznotājas Elizabetes Melbārzdes izstāde “Apstādināt laiku”, kurā līdz 26. novembrim varēs apskatīt gleznas par baleta tematiku.

“Visas mazas meitenes zīmē princeses un balerīnas. Es, kas esmu ieguvusi profesionālu mākslinieces izglītību, turpinu to darīt tālāk. Visas savas domas, izjūtas, sapņus, skumjas, prieku, mīlestību es transformēju balerīnu tēlos. Balerīnas patiesībā ir gandrīz eņģeļi, tikai spārnu vietā viņām ir tutu,” saka Elizabete Melbārzde, ar balerīnu izstādi sagaidot Latvijas Nacionālās operas baleta viesizrādes Liepājā. Mākslinieces darbos baleta pasaule un tās karalienes balerīnas attēlotas dažādās kompozīcijās, izmantojot stilizācijas un kustības, kas robežojas ar lidojumu. Gleznās, gluži kā ikonās, izmantots zelta fons, kas pie katrām gaismas izmaiņām liek skatīt gleznu citādi, savukārt figūru stilizācijā redzama gotikas un jūgendstila ietekme. “Viņas arī simbolizē sievietes dvēseli – trauslu un graciozu,” par savām balerīnām teic māksliniece, kuras darbi Liepājā skatāmi pirmo reizi. “Mūsdienu māksla vairās skaistuma, cenšas skatītāju šokēt un pārsteigt, bet kādēļ? Es gribu iepriecināt! Gadsimtiem ilgi mākslā ir valdījis skaistums – subjektīvais un objektīvais skaistums, absolūtais un relatīvais skaistums. Tā arī es pieturos pie principa – jo skaistāk, jo labāk! Es gleznoju sapņus, mūziku un deju, un ceru, ka tas būs iepriecinājums skatītāja dvēselei. Šajā izstādē vēlos parādīt, ka apstādināt deju, sastindzināt kustību vienā mirklī – tas ir kā apstādināt laiku, kā pieaugot saglabāt bērnības optimistisko skatījumu uz visām lietām,” saka autore.

Anda Pūce,
“Kurzemes Vārds”

Galerijas “Promenade” vadītāja Agnese Džigune priecājas, ka ar Elizabetes Melbārzdes izstādi Liepājā tiks sagaidītas baleta viesizrādes.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz