Trešdiena, 24. aprīlis Nameda, Visvaldis, Ritvaldis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Sniegotā laikā meklē sniegu

Sniegotā laikā meklē sniegu
20.12.2010 07:01

Atslēgvārdi

Liepājas Bērnu un jauniešu centra struktūrvienības “Vaduguns” svaigi izremontētajā zālē nebeidz dunēt bērnu soļi, skanēt balsis un smiekli. Te notiek Ziemassvētku sarīkojumi bērniem un pusaudžiem.

Visi sarīkojumi (reizēm dienā notiek pat trīs vai četras eglītes) sākas ar BJC struktūrvienības “Spārni” teātra studijas “Karlsona bagāža” iestudēto uzvedumu “Uzmanību! Pazudis sniegs!”. To veidojusi studijas vadītāja un režisore Marita Lūriņa. Iestudējumā darbojas četri zvēri – Lācis, Zaķis, Vāvere un Ezis. Un šie meža iemītnieki dodas meklēt sniegu. Kaut arī laukā šoziem sniega netrūkst, mazie skatītāji ar lielu aizrautību palīdz lomu tēlotājiem, kopā ar viņiem modina Lāci, atbild uz darbojošos personu jautājumiem. Pēc tam visi kopā ar Ziemassvētku vecīti (to tēlo Ingars Gudermanis vai Juris Ločmelis) iet rotaļās.

“Slodze mums iznākusi liela, jo vienā dienā jānospēlē daudzas izrādes,” pastāstīja režisore. Tāpēc luga iestudēta trim sastāviem, un pavisam kopā tajā darbojas 12 teātra studijas dalībnieku. Mazajiem aktieriem palīgā šogad nāca Liepājas Universitātes 4. kursa mākslas studiju programmas studentes. Viņas veidoja tērpus un skatuves noformējumu. Nācās pamatīgi pastrādāt, lai atrastu atbilstošu veidolu katram no zvēriņiem. Tāpēc topošās mākslinieces staigāja pa veikaliem, meklēja audumus, cimdus, zeķes un veidoja burkānu krelles. Arī skatuves noformējums, kas izdevies patiesi jauks, ir studenšu darbs.

Ziemassvētku sarīkojumā “Vaduguns” telpās pulcējas gan dažādu skolu audzēkņi, gan pašu pulciņu dalībnieki. Notiks eglīte arī domes darbinieku bērniem.

“Interesanti, ka šogad eglīte notika ne tikai mazajiem skolēniem, bet arī pusaudžiem. Un viņi gribēja gan Ziemassvētku vecīti, gan dāvanas,” sacīja teātra režisore M. Lūriņa.

Daina Meistere,
“Kurzemes Vārds” 


Izrādē piedalās (no kreisās): Zaķis – Enija Jermolajeva, Ezis – Valērija Lejarāja, Vāvere – Evija Okmane, Lācis – Nauris Skaldis.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz