Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Šogad Karostas festivāls norisināsies visas vasaras garumā

Jau trešo gadu pēc kārtas vasarā notiks Karostas festivāls, tā tēma šoreiz – ”Sapnis”. Festivāla ieskaņas pasākums notiks no 6. līdz 13.jūnijam, taču norises būs visas vasaras garumā, pielāgojoties valstī noteiktajiem ierobežojumiem, stāsta ”Karostas glābšanas biedrības” vadītāja Monta Krafte.

Šogad Karostas festivāls norisināsies visas vasaras garumā
Foto: Karostas glābšanas biedrība
12.05.2021 23:31

liepajniekiem.lv

6.jūnijā sāksies mākslas plenērs. Tēlnieks Egons Peršēvics, gleznotāji Andris Vītoliņš, Atis Jēkabsons un Elīna Zunde strādās Karostas ūdenstornī. Karostas cietumā darbosies Agita Maķevica un Kristīne Dekovice.

Redānā strādās Ivars, Helēna un Anna Heinrihsoni un Kristians Brekte, kā arī četri Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas audzēkņi. Viņu darbi būs apskatāmi redāna publiski pieejamā daļā. Iekštelpās radītos darbus varēs aplūkot tad, kad mīkstinās Covid-19 ierobežojumus.

Ievadot festivālu, notiks arī velo orientēšanās pa Karostas noslēpumainajām vietām un foto orientēšanās pa triju festivālu laikā tapušajiem mākslas objektiem.

Karostas cietuma pagalmā 12.jūnijā notiks diskusija par Karostas nākotni, kurā iesaistīsies iedzīvotāju, NVO, pašvaldības un uzņēmēju pārstāvji. ”Diskusijas saturu lielā mērā noteiks tās dalībnieki,” norāda M. Krafte.

”Pagājušajā gadā pārsvarā piedalījās Liepājas domes un LSEZ pārvaldes amatpersonas. Šogad plānots koncentrēties uz vizionāriem, nedaudz trakiem un dulliem cilvēkiem, no kuriem sagaidām sapņus un vīzijas, kā mēs gribētu, lai būtu. Bieži tieši ar to lietas arī sākas.”

Jau otrais Karostas festivāls būs pandēmijas ēnā, neļaujot rīkotājiem likt lietā visas ieceres un arī pieredzi. M. Krafte cer, ka situācija atļaus un arī ārzemju mākslinieki, kas jau radījuši skices, vasarā varēs atbraukt un īstenot savus projektus. Vienošanās ar uzņēmumu ”Liepājas ūdens” paredz, ka Karostas ūdenstornis būs pastāvīgi pieejams, tiklīdz apmeklējumi būs atļauti.

Biedrība arī veido redānā muzeju, kurā būs skatāma ekspozīcija par Karostas vēsturi un otrs stāsts būs par Latvijas neatkarības izcīnīšanu, jo tieši redāns bija brīvības cīņu epicentrā un dod iespēju redzēt dzīvo vēsturi. Jāsagaida elektrības pieslēgums, ko nodrošinās Liepājas pašvaldība, un tad jau varēs izvietot eksponātus, pastāsta M. Krafte. Redāna iekšējā pagalmā iecerēta vieta ārtelpu vēstures nodarbībām.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz