Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Šogad notiks 11 festivāli

Šogad notiks 11 festivāli
05.01.2012 11:20

Atslēgvārdi

Šogad Liepājā plānoto festivālu skaits salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem nav būtiski mainījies – Liepājā notiks 11 dažādi festivāli.

To “Rietumu Radio” teica Liepājas Kultūras pārvaldes projektu vadītāja Krista Kalnarāja.

“Esam cienīgi saukt Liepāju par festivālu pilsētu,” uzskata Kalnarāja, atzīstot, ka arī tā dēvētie krīzes gadi festivālu skaitu Liepājā nav ietekmējuši. “Krīzes laikā pasākumi varbūt nebija tik plaši un vērienīgi, taču galvenais, ka tie tika saglabāti kā laba tradīcija, kas tagad turpinās,” teica Kalnarāja.

Kā norāda Kultūras pārvaldes pārstāve, ir svarīgi, ka pilsētā notiekošie festivāli saturiski ir ļoti dažādi un piemēroti dažādām gaumēm, interesēm un spēj piesaistīt ne tikai vietējos, bet arī apmeklētājus no Rīgas un citām Latvijas pilsētām. Runājot par pašvaldības atbalstu festivāliem, ko nerīko pati pašvaldība, Kalnarāja sacīja, ka par to vēl tikšot spriests un ar katra festivāla rīkotāju plānotas sarunas par iespējamo palīdzību.

Festivālu sezona Liepājā sāksies ar jubilejas pasākumu – 20.Starptautisko Pianisma zvaigžņu festivālu, kas notiks no 10.marta līdz 18.martam. Tajā pirmoreiz festivāla vēsturē piedalīsies mākslinieki no Luksemburgas un Baltkrievijas, kā arī festivāla vēsturē jaunākā dalībniece – 11.gadus vecā Umi Gareha no ASV.

Amatniecības festivāls “Līvas ciems” un etnomūzikas festivāls Liepājā notiks 26. un 27.maijā, savukārt jūnija sākumā plānots tradicionālais festivāls jeb svētki visai ģimenei “Lielmutis Fricis un Lielmute Marta”.

Šovasar 6. un 7.jūlijā notiks mūzikas festivāls “Summer Sound Liepāja”, jūlijā būs arī tradicionālais ielu teātru festivāls, bet visas vasaras garumā – no jūnija līdz septembrim – Liepājas baznīcās, koncertestrādē “Pūt, vējiņi!” un citviet Liepājas Simfoniskā orķestra mūziķi uzstāsies festivāla “Liepājas vasara” koncertos.

Liepājā šovasar notiks arī “Fontaine festival” un festivāls “Via Baltica”, bet septembrī Liepājas Svētās Trīsvienības katedrālē – Starptautiskais ērģeļmūzikas festivāls.

LETA

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz