Ceturtdiena, 28. marts Ginta, Gunda, Gunta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Šoreiz cipari atstāj bez nominācijām

Šoreiz cipari atstāj bez nominācijām
Foto: Andris Gertsons
15.01.2019 07:06

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

Šogad jau 26. reizi tiks pasniegts augstākais Latvijas valsts apbalvojums mūzikā “Lielās mūzikas balva”. Piektdien, 11. janvārī, balvas žūrija nosauca aizvadītā gada izcilākos sasniegumus septiņās kategorijās. Starp nominantiem šoreiz nav neviena Liepājas mūziķa vai mūzikas dzīves notikuma. “Tas nav ne situācijas novērtējums, ne atzīmes par darbu, bet tikai cipari, kā tie sakrituši šogad,” “Kurzemes Vārdam” skaidro žūrijas priekšsēdētāja, muzikoloģe Ilze Medne.

“Lielās mūzikas balvas” žūrija pagājušajā gadā apmeklējusi apmēram 150 koncertus. “Braucām, protams, arī uz Liepāju, tās mūziķi un koncerti nekad bez uzmanības nav palikuši. Situācija ir tāda, kāda izveidojas. Tāds ir žūrijas lēmums, bet tas nebūt nenozīmē, ka Liepājas simfoniskajam orķestrim aizvadītais gads būtu bijis mazāk veiksmīgs vai mazāk profesionāls,” uzskata I. Medne. Viņasprāt, kategorijā “Gada koncerts” nosauktie nominanti varbūt bijuši ar interesantākām koncepcijām vai arī ar pārsteidzošiem piedāvājumiem un ņēmuši virsroku. “Arī Latvijas Nacionālajam simfoniskajam orķestrim un valsts akadēmiskajam korim “Latvija” nav nevienas nominācijas. Vienu gadu paveicas vienam, citu gadu – citam,” viņa stāsta. Liepājas simfoniskais orķestris 2017. gadā saņēma gada koncerta balvu par 25. Liepājas Starptautiskā zvaigžņu festivāla atklāšanas koncertu.

Žūrijas vadītāja norāda, ka koncertzālē “Lielais dzintars”, pasaules elpai ienākot, vairāk tomēr ir bijuši viesmākslinieku koncerti, bet “Lielās mūzikas balvas” eksperti pamatā vērtējot tos, kuros piedalās Latvijas mūziķi. Arī tad, ja koncertzālē atkārtoti izskan brīnišķīgas programmas, kas pirmatskaņotas citur, tās netiek iekļautas vērtējumā. “Šoreiz tā ir vienkārši sakritība, ka tā ir iznācis. Ceru, ka liepājnieki neņems ļaunā,” saka I. Medne.

Balvu pasniegšanas ceremonija notiks 5. martā. Tradicionāli reizē ar nominantiem tiek nosaukts mūziķis, kas saņems balvu par mūža ieguldījumu. Šogad tā ir dziedātāja Maija Krīgena, kas pagājušā gadsimta 40. gados ir mācījusies Aizputes septiņgadīgajā skolā.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz