Svētdiena, 19. maijs Sibilla, Teika, Lita
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Šovakar Izraēlas kino vakars

Šovakar Izraēlas kino vakars
23.05.2011 14:18

Atslēgvārdi

Šovakar sākot no 19:00 “Baltijas – Vidusjūras Pavasara” festivāla nedēļas ietvaros varēs iepazīt ar Izraēlas kino, informē Baltijas-Vidusjūras Festivāla Liepājas pasākumu koordinatore Agata Babina.

SKATUPUNKTS
Rež. Avishag Leibovich, 2008, 16mm, 18’
Vecāku prombūtnē septiņpadsmitgadīgajai Noai nedēļas nogale jāpavada ar savu vecmāmiņu. Gandrīz astoņdesmit gadus vecā Herta vēl turas ņipri, taču pamazām zaudē acu gaismu. Katru dienu pulksten četros pēcpusdienā Noa balsī lasa Hertai priekšā viņas iemīļotākās ziepju operas subtitrus. Pavisam nemanot tas kļūst par laiku, kas viņas satuvina.
 
VIDA
Rež. Anat Malz, 2008, 16mm, 18’
Vidai darbā neveicas. Viņa nespēj turēt līdzi pasaules straujajam tempam, un pat nevar pieņemt savas meitas palīdzību. Kādu rītu viņa ierodas birojā un konstatē, ka tur neviena cita nav.
 
GAIĻU CĪŅAS
Rež. Sigalit Lipshitz, 2000, 16mm, 13.40’ 
Kādā vasaras dienā izraēļu vistu audzētājs un viņa rumāņu palīgstrādnieks ved uz tirgu pārdošanai vistas. Ierodoties palestīniešu pārvaldītā ceļa kontrolpunktā, viņiem nākas apstāties. Mēģinot tikt uz priekšu, fermerim Marciano nākas stāties pretī kontrolpunkta atbildīgajam komandierim Nabilam, viņa kādreizējam palīgstrādniekam vistu fermā.
 
IESAUKUMS
Rež. Naomi Levari, 2004, 16mm, 17.30’
Joavs Genars, 1960. gadu pacifists, dara visu, kas viņa spēkos, lai neļautu savam dēlam doties armijā. 24 stundās pirms iesaukuma noliktā laika starp tēvu un dēlu briest emocionāls un ideoloģisks konflikts.
 
MĀTES DEJA
Rež. Zelda Hoha, 2003, 16mm, 20.53’ 
Kopš mātes nāves Līsa rūpējusies par saviem trīs brāļiem. Vienīgajā laikā, kas pieder viņai pašai – naktī – viņa raksta. Kad Līsa iegūst stipendiju, lai dotos studēt uz Jeruzalemi, viņa nonāk sarežģītas izvēles priekšā – aizbraukt vai palikt mājās un gādāt par problemātisko ģimeni.
 
Aptuvenais programmas garums- 1h 40min
Filmas tiks demonstrētas oriģinālvalodā ar angļu subtitriem.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz