Otrdiena, 7. maijs Henrijs, Jete, Henriete, Enriko
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Karostas festivālā šovasar atklās jaunu koncertzāli

Karostas festivāls šogad norisināsies jau piekto reizi, no 9. līdz 11. jūnijam tas iepriecinās ar daudzveidīgu programmu, kurā būs gan par tradīciju kļuvušais mākslinieku plenērs un seno spēkratu brauciens, gan vairākas jaunas aktivitātes.

10.04.2023 21:39

liepajniekiem.lv

Mākslinieki šovasar strādās ne tikai ierastajās vietās – Karostas cietumā, redānā un ūdenstornī.

Liepājas 3. pamatskolā gleznos itāļu māksliniece Daniela Nasoni. Jauna Karostas festivāla norises vieta būs ”Atmodas dārzs”, kur sienu gleznojumus veidos Cake no Peru, Nō no Francijas un Syed no Pakistānas, pastāsta Karostas glābšanas biedrības valdes locekle Monta Krafte.

Karostnieks Element-ton šogad atkal papildinās apkaimes vidi ar jaunu lielformāta sienas gleznojumu. Karostas ūdenstorņa mākslinieku rezidencē šovasar strādās četri izcili latviešu mākslinieki – Līga Ķempe, Gunta Lante, Klāvs Loris un Egons Peršēvics.

Karostas festivālā piedalīsies vairāki performanču mākslinieki no Īrijas, Lietuvas un Spānijas. Tradicionāli festivālā iesaistīsies Liepājas skolēni, piedaloties akcijā ”Krēsls Reloaded”.

Šogad festivālā piedalīsies dzīvnieku aizsardzības biedrība ”Liberta”, un redāna apmeklētājiem būs iespēja satikt, apskatīt un samīļot adopcijai pieejamos dzīvniekus.

Svētdien, 11. jūnijā, notiks divi īpaši koncerti divās īpašās vietās Karostā.

Viens no tiem būs Arsenālā, kur muzikālu priekšnesumu kopā ar kādu no festivāla māksliniekiem sagatavos mūziķi un producenti Valdis Skarevičs un Roberts Dinters.

”Savukārt otrs koncerts notiks vienā no skaistākajām cara laika ēkām Karostā – Pulkveža Brieža ielā 1, ko atjaunojusi lietuviešu diriģente Rasa Gelgote, kas nu jau ir pa pusei liepājniece. Tā kā visa Rasas ģimene saistīta ar mūziku, nav brīnums, ka skaistajā namā iekārtota arī neliela koncertzāle,” atklāj M. Krafte.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz