Sestdiena, 27. aprīlis Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

“Spēlmaņu naktī” Liepājas teātris paliek bešā

“Spēlmaņu naktī” Liepājas teātris paliek bešā
24.11.2009 08:41

Vakar Rīgā, Dailes teātrī norisinājās ikgadējā teātra balvu pasniegšanas ceremonija “Spēlmaņu nakts”, kurā Liepājas teātris šogad diemžēl pie balvām netika. Mūsējie uz apbalvojumu pretendēja divās nominācijās.

Režisora Mārtiņa Eihes izrāde “Kauja pie …” bija izvirzīta nominācijā “gada izrāde bērniem vai jauniešiem”, bet šīs pašas izrādes tērpu māksliniece Kristīne Vītola pretendēja uz balvu “Gada kostīmu māksliniece”.

Par 2008./2009.gada sezonas gada teātra izrādi “Spēlmaņu nakts” žūrija atzinusi režisora Alvja Hermaņa izrādi “Zilākalna Marta” Jaunajā Rīgas teātrī (JRT).

Pa labāko latviešu autora iestudējumu žūrija atzinusi Viļa Daudziņa “Vectēvu” JRT, bet par labāko izrādi bērniem vai jauniešiem atzīta Valtera Sīļa “Par mammām” Latvijas Nacionālajā teātrī.

Par gada labāko režisoru atzīts Alvis Hermanis par izrādēm ” Zilākalna Marta” un “Vectēvs” JRT.

“Spēlmaņu nakts” balvu kā gada scenogrāfs saņēma Andris Freibergs par izrādēm “Piezīmes no pagrīdes” JRT un “Dons Žuans” Latvijas Nacionālajā operā (LNO). “Spēlmaņu nakts” balvu kā gada kostīmu māksliniece saņēma Keita par izrādi “1906. Trakāk vēl kā piektā gadā” Nacionālajā teātrī.

“Spēlmaņu nakts” balvu par labāko muzikālo partitūru dramatiskajā izrādē saņēma Regnārs Vaivars par izrādēm “Bračkas” JRT un “Visiem zināmais lācis un viņa dr.” Nacionālajā teātrī.

“Spēlmaņu nakts” žūrija par gada aktrisi atzinusi Daci Bonāti par Billes lomu Nacionālā teātra izrādē “Bille”, bet par aizvadītās sezonas labāko aktieri atzīts Vilis Daudziņš par darbu monoizrādē “Vectēvs” JRT.

Nominācijā “Gada aktrise otrā plāna lomā” par uzvarētāju atzīta Regīna Razuma par Dorotas lomu izrādē “Sala” un Anitu Burtāni izrādē “Bračkas” JRT. Par labāko aktieri otrā plāna lomā atzīts Dailes teātra aktieris Artūrs Skrastiņš par Fredija lomu izrādē “Siseņi” un Lukjana Timofejeviča Ļebedeva lomu izrādē “Idiots. Pēdējā nakts”.

Par gada labākajiem jaunajiem skatuves māksliniekiem atzīti Ilze Ķuzule par Stellas lomu “Ilgu tramvajā” un Viesturs Meikšāns par režiju izrādēs “Marionetes” un “Fantomsāpe” Valmieras Drāmas teātrī. “Spēlmaņu nakts” balvu par gada spilgtāko debiju saņēma Inese Mičule par režiju izrādei “Fundamentālists” JRT.

Par gada baleta mākslinieku atzīts Arturs Sokolovs par Franča lomu baletā “Kopēlija” un Nataniela lomu “Smilšu vīrā” LNO.

Balva par mūža ieguldījumu tika pasniegta scenogrāfam un māksliniekam Ilmāram Blumbergam.

Žūrijas īpašā balva tika pasniegta Valdim Lūriņam par veiksmīgu atgriešanos režijā ar trim izrādēm – “Sapnis par Brodveju”, “Klase – XXgs”, “Bille” – un lielisko sadarbību ar aktieru ansambļiem.

Skatītāju balsojumā par labāko aktrisi atzīta Dita Lūriņa, par labāko aktieri – Vilis Daudziņš. Par labāko izrādi skatītāji atzinuši Alvja Hermaņa režisēto izrādi “Vectēvs” JRT.

Šoreiz žūrijas komisiju vadīja Normunds Naumanis un žūrijas locekļi bija Anna Eižvertiņa, Maija Svarinska, Līga Ulberte un Undīne Adamaite.

“Spēlmaņu nakts” balva ir metālmākslinieka Jura Gagaiņa veidotā “Skatuves nagla”.

LETA

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz