Otrdiena, 19. marts Jāzeps, Juzefa
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

“Spēlmaņu nakts” ceremoniju vadīs no Liepājas

Latvijas gada balvas teātrī pasniegšanas ceremonijas norise šogad bija plānota Liepājas teātrī. Raidījumu vadīs no Liepājas, taču sarīkojums nenotiks klātienē, to 23. novembrī varēs vērot televīzijā vai internetā, ziņo Latvijas Teātra darbinieku savienības (LTDS) valdes priekšsēdētāja Daiga Šiliņa-Gaismiņa.

“Spēlmaņu nakts” ceremoniju vadīs no Liepājas
Foto: liepajniekiem.lv
20.11.2020 06:00

"Kurzemes Vārds"

Liepājas teātris būs pasākuma centrs, tur atradīsies filmēšanas grupa un arī balvai nominētie mākslinieki no šī teātra. “Notiks pieslēgšanās vietām, kur atradīsies pārējie nominanti, – vai nu savos teātros, vai mājās. Cenšamies tā, lai būtu sirsnīgi un mīļi mums pašiem un interesanti skatītājiem,” saka LTDS vadītāja.

Raidījuma mākslinieciskā komanda strādājot ciešā sazobē, un to varot saukt par Liepājas komandu. “Spēlmaņu nakti” veido Rasa Bugavičute-Pēce, Mārtiņš Kalita, Andris Vētra un citi.

“Balvas par mūža ieguldījumu saņēmējus arī nevarējām vest uz Liepāju. Šo balvu pasniegšana nofilmēta iepriekš, tāpēc varēja piesaistīt balvas pasniedzējus, bet raidījuma laikā īpašu balvu pasniedzēju nebūs,” saka D. Šiliņa-Gaismiņa. Balvu par mūža ieguldījumu teātra mākslā šogad saņem režisore Māra Ķimele un aktieris Leonīds Lencs.

Liepājas teātrim ir 12 nominācijas desmit kategorijās.

Visvairāk nomināciju ir Elmāra Seņkova iestudētajam “Šekspīram”, kas pretendē uz gada lielās formas izrādi, gada režiju, scenogrāfiju, kostīmiem, gaismu mākslu un mūziku, kā arī Inese Kučinska par Ričarda III lomu nominēta kā gada aktrise, bet Edgars Ozoliņš par Jago lomu – kā gada aktieris otrā plāna lomā.

“Spēlmaņu nakts” balvu pasniegšana notiks tradicionāli Eduarda Smiļģa dzimšanas dienā 23. novembrī, pārraide Latvijas Televīzijā un portālā lsm.lv sāksies pulksten 21.10.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz