Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

“Spēlmaņu nakts” laureātus sumina mājās

“Spēlmaņu nakts” laureātus sumina mājās
Foto: Egons Zīverts
28.11.2017 07:09

"Kurzemes Vārds"

Piektdienas pēcpusdienā Liepājas teātra kolektīvs sirsnīgi sagaidīja un sveica savus kolēģus, izrādes “Precības” komandu, kas guvusi spožus panākumus “Spēlmaņu nakts” balvas pasniegšanas ceremonijā. Izrāde “Precības” ne tikai kļuvusi par gada lielās formas izrādi, bet ieguvusi arī gada izrādes nosaukumu un “Grand Prix” un saņēmusi arī citus apbalvojumus.

“Spēlmaņu naktī” Liepājas teātris ieguva kopā deviņas balvas. Ar izrādi “Precības” saistītas astoņas. Tā triumfēja nominācijā “Gada lielās formas izrāde”, ieguva gada izrādes balvu un “Grand Prix”, kā arī kļuva par gada izrādi skatītāju vērtējumā. Ar izrādi saistītas vēl piecas individuālās balvas – režisoram un kustību māksliniekam Sergejam Zemļanskim, scenogrāfam un kostīmu māksliniekam Maksimam Obrezkovam un gaismu māksliniekam Mārtiņam Feldmanim. Jāpiebilst, ka skatītāju simpātiju balvu kā gada aktieris ieguva Egons Dombrovskis par lomām izrādēs “Platonovs un viņa sievietes” un “Bļitka”.

Gada izrādes balvu Liepājas teātris iepriekšējo reizi saņēma pirms četriem gadiem par izrādi “Stavangera” (Pulp People), ko 2012./2013. gada sezonā iestudēja režisors Konstantīns Bogomolovs, bet “Grand Prix” balvu teātris pēdējoreiz bija saņēmis pirms astoņpadsmit gadiem – par leģendāro muzikālo izrādi “Kaupēn, mans mīļais!”, ko Liepājas teātrī iestudēja režisors Valdis Lūriņš.

Jau tradicionāli Liepājas teātrī “Spēlmaņu nakts” laureātus un nominantus nākamajā dienā pēc ceremonijas sagaidīja skatītāju foajē uz sarkanā paklāja ar ziediem, apsveikumiem un cienastu. Šoreiz, skanot mūzikai no izrādes “Precības”, pa sarkano paklāju ieradās neliela daļa “Precību” komandas. Aktieri vēlreiz uzsvēra to, ko arī režisors Sergejs Zemļanskis iepriekšējā vakarā teica ceremonijā, – ka izrādes “Precības” panākumi ir visa teātra kolektīva nopelns.

Viens no izrādes aktieriem Armands Kaušelis “Kurzemes Vārdam” atzina, ka nebija gaidījis tik lielus izrādes panākumus “Spēlmaņu naktī”. Viņš atsauca atmiņā, ka “Precību” iestudēšana prasījusi dzelžainu disciplīnu katru dienu no katra iesaistītā aktiera. Aktieris norādīja, ka izrāde nav vienkārša, tā uz skatuves paģērē augstu precizitāti un maksimālu koncentrētību. Taču “Precību” panākumi ir jauns pacēlums. “Tādos brīžos tu saproti, kāpēc dari šo darbu,” sacīja A. Kaušelis.

Ar izrādes “Precības” panākumiem Liepājas teātrī sveikt bija ieradušies arī viesi – Liepājas Kultūras pārvaldes vadītāja vietnieks Nauris Lazdāns un koncertzāles “Lielais dzintars” valdes priekšsēdētājs Timurs Tomsons un mākslinieciskā vadītāja Baiba Bartkeviča, vēlāk ar panākumiem teātri un izrādes kolektīvu sveica arī Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieki Gunārs Ansiņš un Atis Deksnis.

Laikā, kad Liepājas teātrī atzīmēja izrādes “Precības” panākumus, S. Zemļanskis jau bijis lidmašīnā atpakaļceļā uz Maskavu. Taču sadarbība ar viņu, visticamāk, turpināsies arī nākotnē. Jaunu izrādi Liepājas teātrī sagaidīsim, iespējams, 2019. gada vēlā rudenī, bet radio raidījumā “Kultūras rondo” režisors sacīja, ka viņam ir divi piedāvājumi darbam Latvijā – viens Liepājā, otrs Rīgā.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz