Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Starptautiska izstāde “Boriss Bērziņš un Ângelo de Sousa”

Starptautiska izstāde “Boriss Bērziņš un Ângelo de Sousa”
03.02.2011 19:29

No 4. februāra līdz 4. martam Liepājas Bērnu mākslas skolas izstāžu zālē Kungu ielā 21a ir apskatāma starptautiskā vizuālās mākslas izglītības projekta Latvija – Portugāle 2009.-2011. jauniešu darbu interpretāciju izstāde “Boriss Bērziņš un Ângelo de Sousa”.

Projekts iecerēts, akcentējot abu mākslinieku daiļrades pētīšanu, apgūstot jaunus paņēmienus un atziņas radošajā procesā.

Ekspozīcijā apskatāmas Borisa Bērziņa un Ângelo de Sousas darbu radošas interpretācija, kurus veidojuši 13-18 gadus veci Latvijas un Portugāles jaunieši.  Projekta atbalstītāji atzīmēja, ka projekta veiksme šoreiz slēpjas tik ļoti atšķirīgo abu valstu mākslinieku izvēlē.

Mākslas zinātniece Laima Slava, sveicot projekta dalībniekus, atcerējās mākslinieka Borisa Bērziņa teikto par māksliniekiem, kuri dzīvo ”baros” – ir domubiedri, neatkarīgi no laika un telpas, kurā tie dzīvo, un novēlēja jaunajiem māksliniekiem atrast savus ”gara radiniekus” radošos projektos un radošā darbībā.

Portugāles vēstnieks Žoau Luišs Niza Piņeiru neslēpa savu prieku par to, ka šī sadarbība ir labas prakses piemērs, jo projekts Latvija – Portugāle 2009.-2011. ir nevis augstākstāvošu institūciju iniciēts, bet radies, abu valstu mākslas pedagogiem savstarpēji sadarbojoties.

Vērtīgākais jaunums projekta ietvaros Latvijas dalībniekiem bija tas, ka projekta laikā ar Portugāles Mākslas skolotāju asociācijas (APECV) un Teresas Ekas gādību, tika atvērts interneta diskusiju portāls, kurā varēja apkopot darba pētniecības procesu, sekot katra audzēkņa un skolotāja veiksmēm – kopīgi priecāties un sarunāties par tām.

Projekta aktivitātes turpinās visās skolās arī 2010./11. mācību gadā, tiek veidots jauns interneta portāls. Izstāde 2010. gada septembrī bija apskatāma Rīgas Daiļamatniecības pamatskolā, šobrīd ir apskatāma Liepājā, bet 2011. gada maijā darbu kolekcija ceļos uz Portugāli, kur notiks tās atklāšana Portugāles Mākslas skolotāju asociācijas APECV konferencē Porto. Šajā pilsētā dzīvo portugāļu mākslinieks Angelo de Sousa, kuram tikšanās ar  izstāds tēliem  arī būs pārsteigums. Rezultātus un veiksmes projekta īstenotāji plāno publicēt Starptautiskās Mākslas izglītotāju asociācijas InSEA  mājas lapā www.insea.org un rādīt plašakai auditorijai InSEA Pasaules kongresā Budapeštā 2011. jūnijā.

Projektu Latvijā organizē Latvijas Mākslas izglītotāju asociācija LAT-InSEA sadarbībā ar Pārdaugavas Mūzikas un mākslas skolu, Rīgas Centra Daiļamatniecības pamatskolu un Liepājas Bērnu mākslas skolu. Projektu kordinē Latvijā Dace Paeglīte, Anita Liberte-Lasmane, Ilze Elizabete Rasa no Latvijas un Teresa Eka no Portugāles. Projektu atbalstījis arī Gulbekiana Mākslas muzejs Lisabonā.

Plašāka informācija un attēli pieejami: www.pmms.lv, www.rcdp.lv un www.lbms.lv

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz