Sestdiena, 20. aprīlis Mirta, Ziedīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Starptautiskajā muzeju dienā par jūru kopā ar Zdzislavu Romanovski

Starptautiskajā muzeju dienā par jūru kopā ar Zdzislavu Romanovski
18.05.2007 09:29

0

Atslēgvārdi

Šodien, 18. maijā,  plkst 19.00 Liepājas muzeja nodaļā ” Liepāja okupāciju režīmos” K.Ukstiņa ielā 7/9 notiks pasākums ”Par jūru un Liepāju nesenā pagātnē”, kurā piedalīsies Zdzislavs Romanovskis – viens no Liepājas muzikālajiem simboliem, kas ar savu neiztrūkstošo jūrnieka kreklu visu savu dziedātāja karjeras laiku klausītājiem atgādina par vēju pilsētu un jūru. Sarīkojums veltīts Starptautiskajai muzeju dienai, kad muzeja darbinieki, uzsverot muzeja lomu kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanā un muzeja pieejamību sabiedrībai, atzīmē savus profesionālos svētkus. Sarīkojums apmeklētājiem  ir bez maksas.

Savukārt sestdien,19. maija, vakarā, kad parasti muzejos valda miers un klusums, šoreiz  atdzīvosies gandrīz vai visi Latvijas muzeji! Šogad Francijas Kultūras un komunikāciju ministrijas koordinētā Eiropas muzeju akcija notiks trešo reizi. Tajā tradicionāli iesaistās dažāda profila un dažāda apjoma muzeji. Apmeklētājus ar īpaši šai naktij sagatavotām programmām – izstādēm, ekskursijām, koncertiem un atrakcijām – gaida vēstures, dabas un tehnikas, mākslas un memoriālie muzeji. Tie ir svētki gan apmeklētājiem, gan muzeju darbiniekiem – radoši izaicinājumi un līdzdarbošanās azarts ”Muzeju naktī” parasti pārņem ikvienu.

Līdz ar to sestdien,  19.maijā,  plkst. 19.00, Starptautiskās muzeju dienas ietvaros, Liepājas muzeja galvenajā ēkā Kūrmājas prospektā 16 pasākumā ”Romantisma laiks franču vēsturē un kultūrā” iecerēts atskaņot franču romantisma perioda mūziku čellistes Ditas Baronas, pianistes Līnas Andrejevas un vijolnieces Beates Zariņas-Blaščinskas virtuozajā izpildījumā, laikmeta raksturojumam, ieskicējot Žozefīnes un Napoleona mīlas stāstu. 

Pasākuma intriga – nezināma autora Žozefīnas portrets, kas nesen atklāts muzeja krājumā. Iepriekš šai gleznai nebija pievērsta īpaša vērība, tā bijusi arī bojāta. Pēc restaurācijas direktora vietnieks krājuma darbā Jānis Gintners, veicot salīdzināšanu, konstatēja, ka gleznā attēlotā sieviete varētu būt Žozefīne. Glezniecības rokraksts vēsta, ka autoram tuva krievu glezniecības skola.

Pēc koncerta būs iespēja doties ekskursijā pa Liepājas muzeju.

Ieeja bez maksas.

Kristīne Circene,
Liepājas muzeja Mārketinga nodaļas vadītāja

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz