Svētdiena, 5. maijs Ģederts, Ģirts
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Studenti filmē, Liepājas aktieri – tēlo

Studenti filmē, Liepājas aktieri – tēlo
22.02.2010 07:03

Atslēgvārdi

Desmit – tieši tik daudz jauno režisoru īsfilmu liepājniekiem bija iespēja redzēt pagājušās nedēļas nogalē notikušajā divu dienu īsfilmu skatē “Atver acis”. 

Jau pērn izklaides vietā “Bunker” bija iespēja redzēt, ko rada Latvijas Kultūras akadēmijas studenti. Skates rīkotāji bija apmierināti ar apmeklētāju interesi un arī šogad labprāt uz mūsu pilsēta atveda LKA beidzēju īsfilmas. Skates rīkotāja un režisore Linda Ģībiete sacīja, ka Liepāja līdz šim ir vienīgā vieta, kur ārpus Rīgas noticis šāds pasākums. Rīgā kinoteātrī “K. Suns” tas ilga četras dienas, un visiem pat zālē vietu nepieticis. Kinoteātrī “Balle” skate notika divas dienas. Lai gan varēja atrast brīvu sēdvietu, L. Ģībiete uzskata, ka pasākums izdevies. Rīgā īsfilmas varēja skatīt bez maksas, bet šeit bija jāiegādājas ieejas biļete.

Citus gadus skatītāji izteica kritiku, ka jaunie režisori veido tik avangardiskus, samudžinātus darbus, ka grūti uztver vēstījumu, bet šogad katrs no desmit darbiem pauda skaidru domu un bija noteikta sižeta līnija. L. Ģībiete stāsta, ka arī viņu pedagogi norādījuši, ka pērnā gada Kultūras akadēmijas absolventi savos darbos parādījuši to, kas notiek šeit un tagad, atspoguļojuši kādu sociālu problēmu vai spilgtu tipāžu.

Vairākās īsfilmās bija redzami Liepājas teātra aktieri. Piemēram, Ances Krieviņas īsfilmā “Pirms lietošanas izlasīt pamācību” galvenajās lomās ir Armands Kaušelis un Sigita Jevgļevska. L. Ģībiete apgalvo, ka viņa nevar iedomāties savas filmas bez bijušā Liepājas teātra aktiera Inga Kniploka, tāpēc viņš redzams arī “Kontrolierī”. Savukārt Agneses Surkovas darbā “Māsa un māsa”, kas filmēts Liepājā, ir redzamas mūsu aktrises Inese Jurjāne un Ivonda Vilsone. Skates nobeigumā varēja novērtēt arī liepājnieka Roberta Vītola jaunāko īsfilmu “Krīzes acis”.

Inita Gūtmane,
“Kurzemes Vārds”

Režisore Linda Ģibiete (no labās) ar īsfilmu skates “Atver acis” programmu iepazīstina aktrisi Inesi Jurjāni, kura redzama filmā “Māsa un māsa”.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz