Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Subjektīvs ievadakords gaidāmajai jubilejai

Subjektīvs ievadakords gaidāmajai jubilejai
Foto: Egons Zīverts
22.03.2016 07:02

"Kurzemes Vārds"

Liepājas Latviešu biedrības nama foajē sienu krāšņo Dizaina un mākslas vidusskolas audzēkņu fotoizstāde “Subjektīvā Liepāja”. Izstāde ir sveiciens pilsētai dzimšanas dienā un ievadakords skolas 90 gadu jubilejas izstāžu sērijai, kas gaidāma aprīlī.

Izstādē “Subjektīvā Liepāja” mākslas skolas multimediju un reklāmas dizaina izglītības programmas 2. un 4. kursa audzēkņi skolotāja, mākslinieka Mārtiņa Krūmiņa vadībā lūkojušies uz pilsētu no dažādiem subjektīviem leņķiem un rakursiem, kas ļauj arī izstādes apmeklētājiem uz pilsētu paraudzīties pavisam citādi – pludmale, kāpas, pilsēta naktī, koncertzāle, “Fontaine Palace” un citas vietas un ielas. Pedagogs norādījis, ka “tā ir vēlme izvairīties no ierastās pastkaršu estētikas”. Izstādes atklāšanas reizē M. Krūmiņš atzina, ka labu fotogrāfiju ir bijis daudz vairāk, nekā biedrības nama siena ļāvusi eksponēt, un šis projekts bijis interesants gan jaunajiem māksliniekiem, gan pašam pedagogam.

Sirsnīgajā izstādes atklāšanas reizē ar muzikāliem priekšnesumiem viesojās Liepājas Pop/Rok skolas audzēkņi – Laura Dreija, Miks Kļaviņš, Kaspars Šīmanis un Krists Dēvics. Bet mākslas skolas audzēknes Gunda Drulle, Daniela Lākute un Annija Leja dalījās ar savu pilsētas izjūtu, kas tverta literārā darbā – prozā vai dzejā. Tajos pavīdēja gan visiem zināmie stereotipi par mūsu pilsētu, gan pavisam subjektīvas un privātas izjūtas.

“Subjektīvā Liepāja”, kas apskatāma līdz 31. martam, ievada mākslas skolas 90 gadu jubilejas svinības, kas gaidāmas aprīlī. Jau 8. aprīlī turpat biedrības namā atklās vēstures fotoizstādi “90 gadi mākslas”. 7. aprīlī mākslas skolas zālē atklās skolas fondu audzēkņu darbu izstādi “Skola šodien”, bet 22. aprīlī Liepājas muzejā durvis vērts LDMV audzēkņu darbu izstāde “90 gadi mākslas”. Skola ievērojamo jubileju svinēs arī ar citām norisēm – notiks diskusija par dažādām mākslas nozarēm, absolventu salidojums u. c.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz