Piektdiena, 10. maijs Maija, Paija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Svētki Andronkulim un ikvienai ģimenei

Svētki Andronkulim un ikvienai ģimenei
Foto: Andris Gertsons
31.05.2016 06:59

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

Par godu bērnu dziesmu komponista Andra Eniņa 70. dzimšanas dienai mākslinieki, ar kuriem viņš ilgstoši sadarbojas, sarīkojuši muzikālu jubilejas koncertuzvedumu “Lai skan!” lieliem un maziem. Tas būs kā pasaku ceļojums cauri izrādēm, kurās skan komponista radītā mūzika.

Savulaik komponists Andris Eniņš, kurš ar bērnu dziesmu komponēšanu nodarbojas jau kopš 1983. gada, 1. jūnijā – Starptautiskajā bērnu aizsardzības dienā un reizē arī savā dzimšanas dienā – rīkoja festivālu “Lai skan!”, kurā piedalījās bērni no Latvijas un tuvākajām kaimiņvalstīm. Rīt Liepājas teātrī priekškars vērsies koncertuzvedumam ar tādu pašu nosaukumu “Lai skan!”.

Uzvedumā – pasaku ceļojumā – apvienojušies soliste Ieva Dreimane, stepa dejotājs Māris Pūris, vokālā grupa “Putni”, A. Eniņa meita Antra Dreģe, ceļojošais leļļu teātris “Maska”, vokālā pedagoģe Dzintra Orba un viņas vadītā vokālā grupa “Gaismiņa”, koncertmeistars Normunds Kalniņš, flautists Reinis Lapa, kontrabasists Raitis Eleris un sitaminstrumentu virtuozs Māris Zīlmanis.

Koncertuzveduma režisors Pēteris Trups stāsta, ka viņa vadītais leļļu teātris “Maska” ar komponistu sadarbojas jau 22 gadus. A. Eniņš radījis mūziku gandrīz visām “Maskas” izrādēm, un līdz ar teātra ceļojumiem skaņraža dziesmas izskanējušas gandrīz visā pasaulē. Starp “Masku” un komponistu daudzu gadu garumā izveidojusies laba savstarpēja saprašanās. Un A. Eniņš lūdzis P. Trupu būt par jubilejas uzveduma režisoru. “Stāsts ir par mīlestību un mūziku,” uzveduma un arī komponista daiļrades esenci atklāj režisors.

Par horeogrāfiju uzvedumā gādā jaunā horeogrāfe Karīna Lapšina, kura veidojusi deju zīmējumu Liepājas 390 gadu jubilejas uzvedumam “Es esmu Liepāja”.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz