Sestdiena, 27. aprīlis Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Svētkos ne tikai kori un dejotāji

Svētkos ne tikai kori un dejotāji
09.07.2010 07:03

X Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku sarīkojumi jo dienas, jo pārsteidz ar savu daudzveidību piedāvājot gan bezmaksas aktivitātes, gan folkloras un deju koncertus tai skaitā ar liepājnieku un tuvāko novadu pārstāvju piedalīšanos.

Bet mēģinājumos jaunieši izbaudījuši ne tikai karstu sauli, bet arī lietusgāzes.

Mežaparka estrādē vēl pulcējoties uz uznācieniem dalībnieki izmirka, bet jau sākoties mēģinājumiem un uz diriģenta tiltiņa stāvot virsdiriģentam Eduardam Grāvītim spīdēja saule, un uzmundrinošā ”Nevis slinkojot un pūstot” izskanēja ”pilnīgi sausa”. Dejotāji pamazām iezīmē arī sava lielkoncerta aprises, jo mēģinājumi notiek vienlaicīgi četros laukumos, tāpat svētkos iesaistījušies arī dažādi mazie kolektīvi.

Tā jau vakar Etnogrāfiskajā Brīvdabas muzejā notika folkloras kopu koncertu cikls ”Kas kaitēja nedzīvot diža meža maliņā”. Liepājas un tuvāko novadu kolektīvi ciemiņus sagaidīja Kurzemes sētā, rādot kā skan mūspuses meži un sadziedoties ar dalībniekiem no citiem novadiem.

Svētku dalībnieki apdzīvojuši arī Vērmanes dārzu pašā Rīgas centrā, kur vakar sākās dažādas aktivitātes, kas turpināsies līdz pat svētdienai. Vērmanītī darbojas jaunie amatnieki, un šodien uz Rīgu dodas arī liepājnieki, kas piedāvās savas radošās darbnīcas ikvienam interesentam. Uz skatuves savus ”zaļos” tērpus no pašu radītajām kolekcijām demonstrēs arī mūspuses jaunieši, tostarp no speciālajām skolām. Vēl šovakar Rīgas Tehniskās universitātes zālē stāstnieki un folkloristi piedalās koncertā ”Kā mežā sauc, tā atskan!” un mūspusi tajā pārstāv Liepājas ”Ķocis” un Grobiņas novada Bārtas ”Bārtenieki”, bet ansambļa ”Gaismiņa” meitenes priecēs tautas mūzikas koncerta ”Saule sēja sidrabiņu” skatītājus. 

Ar savu dinamiku, tēlu un krāsu daudzveidību piesaista arī Mūsdienu deju koncerts, kas pirmo reizi skatītājiem tika atrādīts vakar Rīgas Kongresu namā, kur iekārtota arī lietišķās mākslas izstāde ”Ritmu spēles”. Koncertā piedalās Nīcas novada Otaņķu Tautas nama deju grupa ”Pērles”, Liepājas baleta un deju studija, deju grupa ”Puma” no Aizputes vidusskolas un grupa ”Dzintari” no Liepājas Bērnu un jauniešu centra.

Linda Pūce

Lindas Pūces foto


Nīcas vidusskolas 5.-9.klašu kora dziedātāji stājas uz uznāciena mēģinājumu Mežaparka lielajā estrādē.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz