Ceturtdiena, 28. marts Ginta, Gunda, Gunta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

“Svingeri” – humors, erotika, mīlestība

“Svingeri” – humors, erotika, mīlestība
Foto: Publicitātes
06.12.2016 07:09

"Kurzemes Vārds"

Šonedēļ Liepājā un visā Latvijā ceļu pie skatītājiem sāks jauna latviešu kinofilma “Svingeri” – pikanta komēdija par alkām pēc mīlestības un ideālām attiecībām. Tās scenārija autore ir dramaturģe, liepājniece Rasa Bugavičute-Pēce. “Kas ir sekss? Izejas punkts ir vai nu vēlme pēc mīlestības, vai mīlestība,” saka scenārija autore. Filma ir arī izaicinājums pasmieties par sevi.

“Latvijā ir sekss! Viegla komēdija par attiecību veidošanu, greizsirdību un kaisli. Visus filmas personāžus vieno vēlme pēc flirta, vai tas būtu partneris svingeru vakarā, vai nejauši sastapts svešinieks uz balkona,” intriģē filmas “Svingeri” anotācija. Un filma vēl pirms nonākšanas uz ekrāniem ir gan sējusi intrigu, gan raisījusi kritiskus viedokļus.

“Par plikiem ķermeņiem tā filma nav. Par plikiem ķermeņiem nemaz nevar filmu uztaisīt. Tas ir cits žanrs,” smejas dramaturģe, filmas scenārija autore Rasa Bugavičute-Pēce, bet atzīst – kur mīlestība, tur, protams, arī sekss. “Latviešu kino ierasts, ka, kolīdz ir intīma epizode, tā tūlīt sāk tecēt ūdens vai lido kamenes, vai vēl kas tamlīdzīgs notiek,” viņa stāsta. Filmā “Svingeri” režisors Andrejs Ēķis nav gājis ierasto ceļu, bet runājis tiešu valodu. Tiesa, tīra seksa filmā esot maz. “Tāpēc, ka galu galā – kas ir sekss? Izejas punkts ir vai nu vēlme pēc mīlestības, vai mīlestība. Un līdz tāda vai citāda veida svingam mēs nonākam vienkārši tāpēc, ka ir latviskā vēlme uzzināt, kas tad ir kaimiņu dārziņā, kur viss noteikti ir skaistāks, sakoptāks, zaļāks un krāšņāks,” scenāriste intriģējoši skaidro. “Ļoti mīlīgi un banāli par mīlestību.”

Filma stāsta par trim pāriem un viena vakara notikumiem. “Vienus māc rutīna, otri grib piepildīt savas lielākās alkas, bet nevar. Trešie nav pārliecināti, vai izdarījuši pareizās izvēles. Izejas punkti ir standarta, bet tālāk risinātās situācijas ir groteskas, pārspīlētas, kā jau kino,” dramaturģe ļauj ielūkoties vispārīgās sižeta līnijās. “Esmu simtprocentīgi pārliecināta, ka lielākā daļa no mums var nonākt, piemēram, rutīnas pārmāktās attiecībās, kas vairs absolūti nav interesantas, neiedvesmo un ir apnikušas, un liekas – bāc, vai nu mēs šovakar uzreiz darām kaut ko lietas labā, vai šķiramies un uzredzēšanos!”

Plašāk lasiet laikraksta “Kurzemes Vārds” 6.decembra numurā.

#kvards-20161206-09#

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz