Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Tā rodas mākslas darbi

Tā rodas mākslas darbi
28.04.2009 07:03

Atslēgvārdi

Sagaidot Mākslas dienas, galerijā “Krāsu aplis” bija sarīkota savdabīga akcija, kurā publiski apskatīt mākslinieku darbošanos aicināja Liepājas Mākslas vidusskolas pasniedzēji, kas ar savu mākslu gandrīz tiešā nozīmē iznāca ielās.

“Krāsu apļa” galeristes Sintija Šlēgele un Irbe Krūmiņa gādāja par atmosfēru, mākslinieku darba apstākļiem, pat kafiju un biskvītiem, bet Mākslas vidusskolas pasniedzēji, kuru darbi tieši tagad apskatāmi galerijā, bija ieradušies, līdzi ņemot krāsas, otas un citus līdzekļus, ko lieto mākslas radīšanā. Lietā tika likts pat urbis!

Māksliniece Ilze Karlsone bija atnesusi veselu darbu kolekciju – tie tapuši dažādos laikos un dažādās tehnikās, tāpēc jo interesantāki šķita jaunās paaudzes māksliniekiem, kas piedalījās akcijā. Bet Ilze pati izvēlējās kādu iesāktu darbu un ieinteresētajiem skatītājiem demonstrēja veiklos vilcienus ar akvareļu zīmuļiem. “Šis darbs man gluži vienkārši bija iesākts, turklāt tas ir no tās pašas sērijas kā abi pārējie, kas apskatāmi izstādē,” viņa komentēja.

Brigita Pomerante uz galeriju atnāca ar ziediem, kas, izkārtoti vāzē, pārtapa par kluso dabu. “Man bija gluži merkantilas intereses. Draudzenei apsolīju, ka viņas improvizētajā izstāžu zālē kādā Vaidavas viesu namā sarīkošu ziedu izstādi, tāpēc man tagad daudz jāstrādā,” smejas māksliniece. Piebilstot, ka viņai ļoti patīkot gleznot tulpes.

Savukārt mākslinieks Pēteris Taukulis veidoja kolāžu no savu darbu atgriezumiem. “Tas ir mans uzskats par mākslu,” viņš strādājot stāsta. “Mākslai jābūt adekvātai dzīvei. Un arī ikdienā mēs taču skrienam, kaut ko nogriežam, kaut ko sastiķējam, visu sajaucam kā kārtis, tad atkal cenšamies izkārtot,” mākslinieks turpina, meklējot īstos fragmentiņus kolāžai un izbaudot prieku, kas rodas, ļaujoties mākslas darba radīšanas procesam. “Es nekad nezinu, kas tur beigās iznāks, un man tas patīk,” saka P. Taukulis.    

Mākslas vidusskolas audzēknes Alise Vasiļjeva un Ilva Indrikova, kuras piedalās arī skolotāja P. Taukuļa darbā, ir sajūsminātas par iespēju redzēt, kā strādā viņu pasniedzēji. “Ikdienā jau mēs viņus neredzam zīmējam vai gleznojam, tāpēc te iepazīstam pavisam citādus,” saka Alise. Bet Ilva izteic nožēlu, ka šo iespēju izmantojuši tikai daži skolas audzēkņi. Viņas abas priecājas, ka varējušas līdzdarboties mākslas darbu radīšanā, un teic, ka labprāt piedalītos šādā akcijā vēl kādu reizi.

Anda Pūce,
“Kurzemes Vārds”

Mākslas dienu ieskaņas pasākums bija Mākslas skolas pasniedzēju publiska mākslas darbu radīšana. Priekšplānā – Ilze Karlsone.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz