Piektdiena, 17. maijs Umberts, Herberts, Dailis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Talsenieki viesojas Liepājā

Talsenieki viesojas Liepājā
Foto: Publicitātes
15.11.2017 10:02

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

Tirdzniecības nama ”Kurzeme” 3. stāvā viesojas fotogrāfa Aināra Mazjāņa personālprojekts ”Mēs Esam Talsi” – stāsts par pilsētu caur 100 tās iedzīvotājiem, portālam ziņoja TN ”Kurzeme” mārketinga vadītāja Alīna Skangale.

Fotogrāfa Aināra Mazjāņa personālprojekta ”Mēs Esam Talsi” mērķis ir atrast 100 interesantākos Talsu iedzīvotājus, kuriem ikdienā ejam garām un nemaz nenojaušam, cik interesanti un spēcīgi cilvēki dzīvo mums blakus. Pastāstīt viņu stāstu fotogrāfijās un pāris viņu pašu rakstītos teikumos par sevi, atbildot uz jautājumu ”Kas Tu esi un/vai gribētu būt?”, lai parādītu to plašākai publikai un iedvesmotu arī citus.

Cilvēki, atbildot uz šādu tiešu, bet ne vieglu, jautājumu, uzzina daudz arī par sevi pašu. Lietas, kas šķiet it kā pašsaprotamas, bet tās uzrakstot, tās paliek daudz pamanāmākas. Tā kā teksts, kas tiek pievienots fotogrāfijai, ir cilvēku pašu rakstīts, tas arī atstāj laika iezīmi, kā cilvēki mūsdienās izsakās, raksta un veido teikumus.

Projekts tiek apzināti fotografēts ar analogajām filmu kamerām, kas mūsdienu digitālajā laikmetā ir izzūdošs formāts, ar kuru fotografējot, autors vēlējās parādīt tā burvību un aicināt cilvēkus novērtēt izzūdošās vērtības un atcerēties laiku, kad katra fotogrāfija bija izdrukāta un saglabāta ar lielu vērtību.

Aptaujātie projekta dalībnieki un projekta sekotāji ir atzinuši, ka projekts ir ļoti iedvesmojošs un ir ārkārtīgi interesanti uzzināt par to, cik apņēmīgi cilvēki dzīvo mums blakus.

Fotogrāfs Ainārs Mazjānis, dzimis Rīgā, bet sirdī jūtas talsenieks. ”Esmu, tā teikt, neīsts talsenieks, bet tik un tā šī ir mana pilsēta. Profesionāli es esmu dzīvesstila un stāstu fotogrāfs. Fotografēju cilvēkus, emocijas un notikumus. Svarīgākais man ir parādīt visu skaisti, bet tajā pašā laikā nepazaudēt to sajūtu, ka tas ir pa īstam,” tā par sevi fotogrāfs.

Izstāde TN ”Kurzeme” trešajā stāvā būs apskatāma līdz 3. decembrim.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz