Sestdiena, 20. aprīlis Mirta, Ziedīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Tautas deju festivāls “Soļi smiltīs”

Tautas deju festivāls “Soļi smiltīs”
14.07.2010 18:52

Atslēgvārdi

17. un 18. jūlijā Liepājas Tautas mākslas un kultūras centrs ielūdz liepājniekus un Liepājas viesus uz 10. Latvijas piejūras novadu vidējās paaudzes tautas deju kolektīvu festivālu “Soļi smiltīs”, kurā 15 deju kolektīvi no 7 novadiem, Jūrmalas, Liepājas un Rīgas dalīsies savā dejotpriekā gan 17. jūlijā brīvdabas koncertos “Liepu laipas”, gan 18. jūlijā pulksten 15:00 festivāla lielkoncertā “Atnāc, draugs, pretī man liedagā…” koncertestrādē “Pūt, vējiņi!”.

“Soļi smiltīs” ir atslēgas vārds festivālam, kas jau 10.reizi vasaras vidū pulcina Piejūras novadu un pilsētu vidējās paaudzes deju kolektīvus. Šo tradīciju 1999. gadā aizsāka Jūrmalas pilsētas vidējās paaudzes deju kopa ”Tapa” un tā katru gadu, izņemot Vispārējo Latviešu Dziesmu un Deju svētku gadus – 2003. un 2008., festivāls notiek kādā no Latvijas piejūras pilsētām vai pagastiem.
Festivāla pozitīvā dominante ir tā izaugsme, pilnveidošanās un paplašināšanās iespējas, bet mērķis ir saglabāt, kopt un attīstīt vidējās paaudzes deju kolektīvu kopdejošanas tradīciju, kā arī dot ieguldījumu deju repertuāra “zelta fonda” saglabāšanā un jaunrades deju repertuāra papildināšanā.

Pagājušogad Jūrmalā, 9.festivāla rīkotāji, lielkoncerta noslēgumā nākamā festivāla rīkošanu svinīgi uzticēja Liepājai. Liepājas Tautas mākslas un kultūras centrs, ar Liepājas Kultūras pārvaldes finansiālu atbalstu, 17. un 18. jūlijā Liepājā uzņems 15 vidējās paaudzes tautas deju kolektīvus no 7 novadiem, Jūrmalas, Liepājas un Rīgas, ielūdzot liepājniekus un Liepājas viesus uz 10. Latvijas piejūras novadu vidējās paaudzes tautas deju kolektīvu festivālu “Soļi smiltīs”.

Sestdien, 17. jūlijā, pulksten 14:00 Jūrmalas parkā pie pieminekļa bojā gājušiem jūrniekiem notiks festivāla atklāšana, bet no pulksten 14:30 līdz 16:45 Liepājas pilsētā deju kolektīvi skatītājus priecēs brīvdabas koncertos ”Liepu laipas”. Lai kaut nedaudz iepazītu pilsētu un tās kultūrvēsturisko mantojumu, festivāla dalībniekiem tiks doti atraktīvi uzdevumi radošajā, interaktīvajā orientēšanās sacensībā ”Soļi smiltīs kā pa notīm”. Savukārt svētdien, 18. jūlijā, pulksten 15:00 ikkatrs mīļi aicināts uz festivāla ”Soļi smiltīs” lielkoncertu ”Atnāc, draugs, pretī man liedagā…” koncertestrādē ”Pūt, vējiņi!”.

Sestdien, 17. jūlijā, Brīvdabas koncerti “Liepu laipas”

14:30 līdz ~ 15:30 Jūrmalas parkā pie pieminekļa bojā gājušiem jūrniekiem
15:00 līdz ~ 16:00 Pie Latvijas 1.Rokkafejnīcas, Jūrmalas parka bērnu laukumā, Karostas parkā
16:00 līdz ~ 17:00 Rožu laukumā pie restorāna “Barons Bumbier’s”

Atstāj arī savas pēdas 10. piejūras novadu vidējās paaudzes deju festivālā “Soļi smiltīs”.

Anda Birkenberga,
Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra
Projektu vadītāja

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz